Cum poate fi crescuta rezistenta la alergare

Cum poate fi crescuta rezistenta la alergare

Alergatul prezinta o serie de beneficii, cum ar fi: reducerea stresului, intarirea musculaturii si intarirea organismului.

Rezistenta la alergare nu este un lucru usor de obtinut, insa poate fi crescuta, dupa cum urmeaza:

Cumparati-va o pereche de pantofi pentru alergat si incepeti sa va antrenati, pe asfalt, pamant sau pe iarba. Alergati pana cand picioarele incep sa va arda si simtiti ca nu mai puteti respira ( in jur de 5-10 minute pentru incepatori).

Adoptati o postura corecta a corpului, in timp ce alergati. Miscati-va bratele pe langa corp, tineti spatele drept, barbia ridicata, privirea inainte, ridicati picioarele si alergati pe varfuri.

Respirati in mod natural sau aplicati o tehnica de respiratie. Este indicat sa inspirati adanc pe nas si sa expirati pe gura, lasand aerul sa iasa treptat.

Intindeti-va toate grupele musculare, in seturi de cate 15-20 de secunde, la sfarsitul fiecarui antrenament, pentru a evita febra musculara si crampele.

Alergati cel putin 3 zile pe saptamana, pentru a va creste rezistenta la alergare.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Alimentatia sanatoasa reprezinta un subiect foarte discutat, in ultimii ani. Ce mancam, cum mancam, cat mancam astfel...
Pregatirea pentru un concurs de alergare presupune luni intregi de antrenament, insa exista anumite lucruri care trebuie...
Crampele musculare afecteaza majoritatea persoanelor care se antreneaza pentru un maraton de alergare. Acestea apar atunci cand...