Cum sa faci exercitii pentru spate?

Cum sa faci exercitii pentru spate?

Muschii spatelui fac o munca continua. Luarea de masuri preventive reduce in mare parte posibilitatea aspectului de cocosat, atat de infricosator, mai tarziu in viata.

Ingrijirea corespunzatoare a spatelui incepe prin aceste trei exercitii. Ele sunt simple, dar foarte eficiente. O pereche de gantere sunt tot ce ai nevoie pentru a putea incepe. Aminteste-ti sa mentii repetitiile pentru fiecare exercitiu, rezonabile. Pentru majoritatea oamenilor acestea sunt in intervalul 8-15. Cei care nu au mai facut antrenamente cu greutati ar trebui sa inceapa cu opt exercitii pe set. Odihneste-te cel putin un minut intre seturi si mentine seturile unui exercitiu la maxim trei.

Un exemplu de antrenament ar putea fi format din doua seturi din fiecare exercitiu, iar fiecare set sa contina opt repetitii. Tine minte ca toate cele trei exercitii nu au nevoie sa fie facute in acelasi antrenament, in special daca esti incepator. Prea mult exercitiu, efectuat prea intens poate fi cauza unor dureri nedorite.

Iata care sunt cele mai indicate exercitii pentru spate:

1

Indreptarea. Aceasta presupune ridicarea unei greutati “moarte” de pe podea si mentinerea la nivelul soldului. Exista cateva feluri diferite de indreptari, precum sumo si versiunile cu piciorul intins. Ne vom focaliza pe cea mai comuna, cunoscuta ca indreptarea conventionala. E grozava pentru consolidarea muschilor din partea de jos a spatelui si deltoizii posteriori. De asemenea lucreaza intr-o masura mai mica si partea superioara a spatelui, gambele si gluteii.

Pagina 1/4

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Sanatatea creierului este esentiala pentru evolutia umana, pentru succesul individului in societate. Din pacate, creierul imbatraneste in...
Daca ai fost, macar o data, la sala de gimnastica, cu siguranta ai vazut unele personaje care...
Lumea moderna este plina de inventii inteligente si foarte utile. Unele sunt putin mai ciudate si pot...