Cum sa te relaxezi eficient

Cum sa te relaxezi eficient

Relaxarea este o necesitate pentru minte, corp si spirit. Fara o relaxare adecvata, individul uman nu poate actiona la parametri optimi. Trebuie sa stii sa te relaxezi corect, folosind mijloace care sa te energizeze, nu sa te oboseasca mai tare.

RELAXAREA MENTALA

1.  Incearca sa gasesti timp pentru activitati simple si cu adevarat relaxante, cum ar fi cantatul sau dansatul. Stresul se va risipi, daca te axezi pe distractie si creativitate.

2. Meditatie. Inchide ochii, respir si elibereaza-ti mintea de toate gandurile care nu iti dau pace. Incearca sa faci asta macar 5 minute in fiecare zi.

3. Liniste. Alege sa stai, sa nu faci nimic . Uita de internet sau de tv! Regaseste-te in cateva minute de liniste deplina!

4. Natura. Alege sa pleci intr-o miniexcursie in zilele libere. Aerul de munte, spre exemplu, te va ajuta sa scapi de stresul cotidian.

5. Citeste o carte. Alege volumul dorit si da-i drumul! O lectura de aproximativ 2 ore pe zi, seara, va actiona ca un calmant. Mai mult, poate fi somniferul de care ai nevoie, dupa o zi agitata!

6. Renunta la realitatea virtuala si la alte forme de tehnologie. Macar o data pe saptamana incarca sa uiti de Facebook, Instagram, Twitter sau alte retele sociale. Inchide laptopul si tine departe telefonul! Boom-ul de informatie din mediul online e nociv pentru creierul tau obosit!

Pagina 1/3

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Durerile acute de spate sunt adesea cauzate de tensiunea de la nivelul muschilor, putand fi vindecate prin...
Relaxarea este vitala pentru sanatate si bunastare. Stresul poate duce la depresie, boli, kilograme in plus si...
Stai prea multe ore in fata calculatorului sau in fata televizorului? Acest stil de viata poate face...