Afla cum sa creezi o partitie de hard-disk

Afla cum sa creezi o partitie de hard-disk

Daca vreodata vei dori sa imparti hard-disk-ul tau in mai multe parti, denumite partitii sau volume, acest articol te va indruma in acest sens.

Este posibil sa-ti doresti acest lucru pentru a asigura integritatea anumitor tipuri de date, pentru a instala mai multe sisteme de operare pe un singur computer, sau pentru a limita spatiul ocupat de diverse tipuri de date, cum ar fi fisiere video sau audio.

Procesul de partitionare al unui hard-disk nu este atat de complicat, pe cat de mare este riscul de a pierde datele pe care le contine. Din acest motiv, este obligatorie salvarea datelor sau a informatiilor pentru care nu vrei sa existe riscul de a le sterge.

Metoda 1: Crearea unei partitii in Windows XP, Vista sau Windows 7

1

Deschide "Disk Management". Apasa simultan tastele "Windows" si "R" de pe tastatura. Tasteaza "diskmgmt.msc" in fereastra aparuta (Run) si apasa "Enter".
 

2

Alege discul pe care doresti sa-l partitionezi. Fa click dreapta pe hard-disk-ul pe care doresti sa-l partitionezi, si alege "Shrink Volume" din meniul afisat. Fa click pe "Unallocated Space" si selecteaza "New Simple Volume" in meniul afisat.

Pagina 1/3

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pentru a schimba o parola in Windows XP trebuie sa va logati ca si administrator, pe un...
Nivelul scazut al tusului dintr-o imprimanta face ca imaginile imprimate sa fie sterse. Pentru a evita aceasta...
Cel mai usor mod de a da share unei conexiuni si unor resurse intr-o retea de acasa...