Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Budinca de spanac este o reteta delicioasa daca adaugati la ea 3-4 felii de mezel pentru gust.
Budinca de spanac este o reteta delicioasa daca adaugati la ea 3-4 felii de mezel pentru gust.
Ingrediente:
- 1 kg spanac,
- 2 linguri de unt,
- o lingura de faina,
- o ceasca lapte,
- 3 oua,
- 50 grame sunca sau parizer,
- sare,
- o lingura de branza sau cascaval ras.
Mod de preparare:
Se alege spanacul, se spala in mai multe ape si se fierbe.
Se scurge si se toaca pe fund sau se trece prin masina de tocat.
Separat se face un sos gros dintr-o lingura de unt si o, lingura de faina, stinse cu o ceasca de lapte sau de apa in care a fiert spanacul.
Se amesteca cu piureul de spanac si dupa ce s-a mai racorit, se adauga trei galbenusuri puse pe rand, iar la sfarsit cele trei albusuri batute spuma si putina sunca taiata marunt.
Se potriveste de sare. Se unge bine cu unt o forma de budinca, se toarna compozitia, se acopera si se pune cu totul in alt vas cu apa, la cuptor.
Se tine 40 - 50 de minute.
Mod de servire:
Se rastoarna si se presara deasupra cu putina branza rasa sau cu cascaval ras.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.