Ardei si rosii pentru ciorba

Ardei si rosii pentru ciorba

Multe gospodine se pregatesc din timp pentru sezonul rece si isi incarca congelatorul si camara cu o multime de zarzavat pentru ciorba si mancaruri.

Un astfel de amestec il reprezinta ardeii in combinatie cu rosiile si verdeata folosite in mod obisnuit la prepararea ciorbelor (patrunjel sau marar). Pentru acest amestec de ciorba se foloseste cantitatea dorita de dvs.

Ingrediente:

- rosii, ardei

- acid salicilic

- verdeata (patrunjel si marar)

- sare.

Mod de preparare:

1

Se aleg rosii coapte si sanatoase, se taie in jumatate, apoi in felii subtiri.

2

Se spala si se curata mai multi ardei grasi care se taie de asemenea in jumatate, iar apoi in felii subtiri ca fideaua.

3

Se spala mai multe legaturi de patrunjel si marar verde.

4

Toate acestea se asaza intr-un vas si se amesteca cu sare care de adauga dupa gust.

5

La fiecare kilogram de rosii si ardei se adauga cate 2 grame de acid salicilic.

6

Se amesteca impreuna si se pun in sticle. Se astupa bine cu dopuri fierte (cu ajutorul masinii de dopuri), se acopera cu smoala sau cu ceara si se pastreaza sticlele la rece, intr-un loc uscat si racoros, ferit de lumina.

Acest amestec de legume se intrebuinteaza la ciorbe in sezonul rece.

Etichete: rosii, ardei, ciorba

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

O gospodina veritabila nu concepe sa nu prepare bulion in sezonul cald. Pare o munca migaloasa, care...
O mancare de legume consistenta este cobinatia reusita de vinete cu rosii si ardei. Aceasta mancare de...
Un pilaf de post gustos are la baza orez si legume. Iata cum se obtine pilaful cu...