Cum sa prepari ketchup moldovenesc

Cum sa prepari ketchup moldovenesc

Ketchup-ul a devenit un aliment foarte popular in Romania, dupa Revolutia din 1989. Astazi, pizza sau cartofii prajiti sunt de neconceput fara acest ingredient gustos si colorat. Nu ar fi, insa, minunat, daca ai consuma ketchup de casa? In acest caz, ai avea siguranta ca toate ingredientele sunt naturale. Asadar, iti prezentam o reteta de ketchup moldovenesc.

Ingrediente:

- 3 kilograme de gogosari;

- un kg de ardei capia;

- un kg de ardei gras;

- un kg de ceapa;

- un kg de morcov;

- 4 kg de rosii;

- o telina(cu frunze);

- o jumatate de litru de ulei;

- o lingura de sare;

- ardei iute, dupa gust;

- usturoi, dupa gust;

- busuioc;

- cimbru.

Mod de preparare:

-taie rosiile in jumatati;

- pune rosiile la fiert pentru 15 minute;

- adauga morcovul, telina, ceapa, taiate in bucati mari si mai lasa amestecul sa fiarba inca un sfert de ora;

- adauga ardeii spalati si curatati si lasa intregul amestec pe foc pana cand toate legumele sunt fierte;

- lasa legumele la racit;

- da legumele prin storcator, indepartand astfel pielita si semintele ardeilor;

- pune sucul obtinut la fiert cu ulei, usturoi si sare;

- lasa amestecul pe foc pana cand observi ca se ingroasa;

- adauga, daca doresti, putin busuioc si putin cimbru;

Ketchup-ul moldovenesc poate fi servit ca garnitura sau pur si simplu il intinzi pe paine! De asemenea, acest tip de ketchup poate fi pastrat peste iarna in pivnita(camara).

Spor la treaba si pofta buna!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ketchup-ul de casa se face din ingrediente naturale si contine doar 9 calorii, fiind foarte sanatos si...
O gospodina veritabila nu concepe sa nu prepare bulion in sezonul cald. Pare o munca migaloasa, care...
O mancare de legume consistenta este cobinatia reusita de vinete cu rosii si ardei. Aceasta mancare de...