Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Bulionul de ardei rosii se obtine similar celui din rosii uscate, doar ca la aceasta reteta se adauga si cateva tomate.
Bulionul de ardei rosii se obtine similar celui din rosii uscate, doar ca la aceasta reteta se adauga si cateva tomate.
Ingrediente:
- ardei rosii
- cateva rosii
- sare
- ulei.
Nota: cantitatea de ardei este stabilita individual, de fiecare gospodina in parte, in functie de necesitatile familiei.
Mod de preparare:
Se spala ardeii rosii mari, se curata de cotoare si de seminte si se taie in 2-3 bucati.
Se asaza intr-o oala smaltuita impreuna cu cateva rosii spalate si taiate in jumatati si se fierb amestecand cu o lingura de lemn, sa nu se prinda de fund.
Se trec prin sita pentru a indeparta cojile si eventualele seminte ramase de pulpa ardeilor si se pun din nou la fiert pana ce se leaga bine.
Cand sunt gata, legumele se asaza in borcane, punand deasupra o carpa cu sare sau un strat de ulei.
Daca doriti sa obtineti bulion de ardei uscati este nevoie sa il lasati mai mult pe foc pana se ingroasa ca o marmelada. Mai departe se procedeaza similar cu bulionul de rosii uscate.
Se pastreaza iarna in saculete de pranza la loc racoros si uscat.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.