Bulion de rosii uscate

Bulion de rosii uscate

Pentru conservarea rosiilor uscate in bulion, se aleg rosii coapte, de preferinta rotunde sau prunisoare, deoarece au pulpa carnoasa, sunt mai putin apoase si au seminte putine.

Ingrediente:

- 50-60 kilograme rosii,

- sare grunjoasa sau de mare,

Mod de preparare:

1

Se spala rosiile, se taie in jumatati, se storc in maini ca sa iasa partea apoasa din ele. Daca au mai putina apa, rosiile fierb mai repede.

2

Se pun pe foc intr-o oala mare, smaltuita si se lasa pana dau cateva clocote. Cand pielitele de la rosii se intorc, se ia de pe foc oala si se trec prin sita rosiile.

3

Se freaca cu o lingura de lemn, ca sa se separe semintele si pielitele de pulpa.

4

Rosiile decojite si fara seminte se pun in continuare la fiert intr-o oala curata. Se amesteca mereu, cat fierbe, pana se ingroasa ca o marmelada.

5

Lichidul de fierbere se supravegheaza permanent, deoarece bulionul ingrosat se prinde usor de fund si se arde.

6

Cand este gata, bulionul de rosii uscate se intinde pe o scandura sau pe farfurii intr-un strat de grosimea degetului si se pune la soare sa se usuce.

7

Se acopera in acest timp cu o panza subtire ca sa nu se prafuiasca.

8

Cand bulionul este destul de uscat, se taie patrate, care se intorc si pe partea cealalta sa se zvante.

Se pastreaza iarna in saculete de panza la loc racoros si uscat, cum ar fi beciurile. Bulionul de rosii uscate se foloseste la mancarurile cu sos, la tocaturi, tocanite sau la alte preparate culinare cu scopul de a le imbogati gustul.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

O gospodina veritabila nu concepe sa nu prepare bulion in sezonul cald. Pare o munca migaloasa, care...
Pentru a manca pe durata sezonului rece rosii gustoase, conservate in propria locuinta fara amidon sau alti...
Rosiile deshidratate in ulei de masline sunt foarte gustoase si bogate in calorii, proteine si fibre. In...