Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Conservele de rosii sunt foarte apreciate in orice gospodarie, de aceea ele sunt preparate in diverse moduri de majoritatea gospodinelor.
Conservele de rosii sunt foarte apreciate in orice gospodarie, de aceea ele sunt preparate in diverse moduri de majoritatea gospodinelor.
Pastrate in conditii corespunzatoare, rosiile conservate in borcan imbogatesc gustul mancarurilor in special iarna, cand legumele de gradina nu sunt pe piata. Rosiile conservate in borcan se obtin mult mai usor si mai repede in comparatie cu bulionul si nu necesita o indemanare speciala.
Ingrediente necesare:
- 20 kilograme de rosii
- sare dupa gust
- 40 grame acid salicilic.
Nota: Cantitatea din reteta este una strict orientativa, fiecare familie preparand rosii conservate in borcan in functie de necesitati. Luati in considerare numarul de persoane din locuinta dvs. si cantitatea de rosii consumata de regula pe sezon pentru prepararea mancarurilor. Tineti cont si de frecventa cu care gatiti.
Mod de preparare:
Se aleg rosii coapte, dar nu vatamate.
In cazul ca printre rosiile folosite exista si anumite parti stricate, acestea se indeparteaza ca sa nu strice produsul final.
Se spala, se introduc cu ajutorul unei site in apa clocotit pentru cateva secunde, se curata de pielite, se taie in patru si se indeparteaza semintele.
Se pun intr-un castron adaugand la 1 kg de rosii 2 grame de acid salicilic si sare dupa gust (se fac sarate ca pentru mancare, nu mai mult).
Se amesteca usor cu mana sau cu o lingura si se asaza in borcane mici, fara zeama pe care au lasat-o.
Depozitarea conservelor de rosii:
Borcanele de rosii uscate se leaga cu hartie pergament sau cu celofan si se pastreaza la rece.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.