Cum sa faci salata de rosii si castraveti. Reteta pentru iarna

Cum sa faci salata de rosii si castraveti. Reteta pentru iarna

Salata de rosii si castraveti este o prezenta apetisanta pe mesele romanilor, cu predilectie in sezonul cald. Ce ai zice, insa, daca ai putea sa o consumi pe indelete si iarna? Se poate! Si nu! Nu trebuie neaparat sa cumperi legume proaspete, foarte scumpe in aceasta perioada. Avem o reteta de conserva pe care cu siguranta o vei incerca!

Salata de rosii si castraveti pentru iarna. Ingrediente pentru un litru:

- rosii;

- castraveti;

- o jumatate de ceapa;

- 6-7 boabe de piper negru;

- o foaie de dafin;

- o lingurita de sare neiodata;

- o lingurita de zahar;

- 3 linguri de otet de masa 9%;

- apa fiarta si racita.

Salata de rosii si castraveti pentru iarna. Mod de preparare:

- spala bine castravetii;

- acopera castravetii cu apa rece si lasa-i la hidratat pentru 3 ore;

- elimina capetele castravetilor, apoi taie-i in rondele(marimea sa fie de circa 5 milimetri);

- spala rosiile;

- elimina cotoarele si eventualele zone alterate ale rosiilor;

- taie rosiile in mici felii;

- curata ceapa, spal-o si tai-o in jumatati de semiluna, cu grosimea de 3-4 mm.

- pune pe straturi legumele in borcane sterilizate, in care ai adaugat foi de dafin. Poti incepe cu un strat de rosii, peste care vei pune un strat subtire de ceapa;

- adauga un strat de castraveti si inca unul de ceapa;

- continua cu inca un strat de rosii si castraveti;

- adauga boabele de piper negru, sarea, zaharul si otetul in borcane;

- toarna apa fiarta si racita in borcane, pana le umpli;

- acopera borcanele cu capace sterilizate, dar nu le inchide ermetic;

- pune borcanele intr-o cratita inalta, cu fundul tapetat cu o carpa curata;

- toarna apa rece in cratita, astfel incat sa acoperi trei sferturi din inaltimea borcanelor cu ea;

- sterilizeaza la foc mic borcanele pentru 10-12 minute din momentul clocotirii apei;

- scoate pe rand borcanele si inchide-le ermetic;

- intoarce conservele cu capacele in jos, apoi inveleste-le cu o patura/haina groasa;

- lasa borcanele asa pana se racesc complet(cam o zi);

- muta salata de rosii si castraveti la locul de pastrare(beci, pivnita, debara).

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Salata de dovlecei

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Fertilizarea este foarte importanta pentru o recolta bogata. Astazi, ne vom opri asupra unui fertilizator natural eficient...
Fertilizarea pe baza de solutii chimice nu e solutia cea mai buna pentru gradina ta! Daca vrei...
Rosiile deshidratate in ulei de masline sunt foarte gustoase si bogate in calorii, proteine si fibre. In...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare