Ingrediente:
- rosii-pruna (romane)
- sare
- ulei de masline
- busuioc, usturoi, rozmarin(alege condimentele dupa preferinta).
Mod de preparare:
- preincalzeste cuptorul la 95 grade Celsius.
- spala rosiile si taie-le in jumatati.
- elimina semintele rosiilor.
- pregateste tavile: acopera-le cu foi de copt, aranjeaza rosiile si presara-le cu sare, dupa gust. .
- coace rosiile pana se usuca. Dureaza intre 4 si 6 ore.
- pune rosiile uscate in borcane si toarna peste ele ulei de masline, pana le acoperi. Vei adauga si alte condimente, in functie de preferinte!
- depoziteaza rosiile la frigider! Consuma continutul unui borcan in maximum 3 saptamani!
Important: consuma rosiile deshidratate si preparate in ulei cu moderatie, deoarece au o aroma puternica si sunt destul de sarate.
Citeste si: Bulion de rosii in sticla