Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Rosiile in bulion se obtin din patlagele mici si coapte, dar inca tari si sanatoase.
Rosiile in bulion se obtin din patlagele mici si coapte, dar inca tari si sanatoase.
Ingrediente:
- 4 kg rosii
- sare.
Mod de preparare:
Rosiile alese pentru bulion se spala si se lasa la scurs pe o sita. Inainte de a fi puse la fiert, se inteapa din loc in loc cu scobitoarea sau cu varful unei furculite ca sa nu plesneasca in timpul procesului termic.
Bulionul de rosii se pune in borcane dupa fierbere, imediat ce este dat prin sita.
Borcanele trebuie sa aiba si ele o temperatura apropiata de a bulionului ca sa nu se sparga. Ele se pun in cuptor la incalzit.
Se adauga o lingurita de sare la un borcan de 1l si se sterilizeaza. Recipientele se pastreaza in camara.
Cum se pastreaza. Utilizare
Bulionul de rosii astfel obtinut se foloseste in special la pregatirea sosurilor marinate, la mancarea de pui cu masline etc.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.