Cum sa pastrezi un avocado verde

Cum sa pastrezi un avocado verde

Avocado este un fruct delicios si nutritiv, dar, de asemenea, se strica rapid. Dupa ce este taiat, fructul de avocado isi schimba aspectul rapid, deoarece aerul reactioneaza cu enzimele de pe suprafata fructului. Din fericire, poti pastra avocado taiat pana in momentul utilizarii, inclusiv in varianta guacamole. In plus, poti incetini procesul de coacere a unui avocado intreg, pentru a-l mentine mai verde.

Conservarea dupa taiere.

1. Lasa samburele in fruct. Samburele va pastra centrul avocadoului verde. Asta pentru ca impiedica circulatia aerului in zona respectiva. Asadar, taie fructul in doua si lasa samburele in interior.

2. Tine fructul sub apa intr-un vas ermetic. Aseaza jumatatea de avocado cu partea taiata in jos, intr-un vas etans. Toarna apa in recipient, pana acoperi fructul. Ermetizeaza vasul, apoi introdu-l la frigider. Apa va va proteja fructul impotriva aerului, mentinand-o mai mult timp verde. Unii cred, insa, ca apa poate perima fructul. E posibil, daca il tii mai mult de 2 zile. Asadar, tehnica functioneaza pe o perioada scurta.

3. Aseaza avocado intr-un vas ermetic cu o ceapa rosie alaturi. Poti pune ceapa langa avocado sau sub el. Sulful din ceapa actioneaza ca un conservant.

4. Pulverizeaza fructul cu suc de lamaie/lime, apoi infasoara-l in folie de plastic. Daca nu ai pulverizator, poti stoarce o jumatate de lamaie pe suprafata avocadoului. Apoi, infasoara fructul bine in folie de plastic. Asigura-te ca aerul nu patrunde sub plastic.

5. Unge avocadoul cu ulei vegetal, apoi pune-l intr-un vas etans. Aplica un strat subtire de ulei vegetal peste avocado. Apoi, aseaza-l in recipient si baga-l la rece. Uleiul va impiedica aerul sa ajunga pe suprafata fructului. Daca ti se pare prea uleios, cand vrei sa-l consumi, absoarbe uleiul cu ajutorul prosoapelor de hartie.

6. Cumpara un suport pentru pastrare. Pe internet si in magazinele cu produse pentru bucatarie, vei gasi aceasta imbracaminte pentru avocado. Introdu jumatatea de fruct cu fata in jos in suport, apoi fixeaza marginile acestuia astfel incat aerul sa nu patrunda. Baga avocadoul in frigider.

7. Foloseste apa pentru a pastra guacamole timp de pana la 3 zile. Pune sosul intr-un recipient etans. Apoi, acopera-l cu un strat subtire de apa proaspata. Sigileaza recipientul si lasa-l la frigider. Inainte de servire, varsa apa si amesteca continutul.

8. Consuma avocadoul taiat in maximum 2-3 zile. Acest fruct isi pastreaza gustul maximum 3 zile, dupa taiere.

9. Avocadoul taiat marunt si piureul de avocado pot fi pastrate la congelator. Adauga O lingura de suc de lamaie (15 ml) pentru fiecare avocado. Amesteca sucul de avocado si de lamaie, apoi pune-l intr-un recipient etans. Lasa aproximativ 2,5 cm in partea superioara a recipientului, apoi depoziteaza-l in congelator. Poti folosi amestecul dupa maximum 5 luni.

Alegerea si pastrarea fructelor intregi.

10. Cumpara avocado in diferite etape de coacere. Cumpara avocado bine coapte, daca doresti sa le consumi rapid(maxcimum 2 zile). Daca vrei sa le mananci in timp, cumpara-le mai putin coapte. Pastreaza fructele in locuri diferite. Adica, nu combina un avocado copt cu unul mai verde, deoarece primul il poate coace rapid pe cel de-al doilea.

11. Introdu fructele de avocado intregi in frigider pentru a incetini procesul de maturare. Temperaturile scazute incetinesc procesul de coacere si astfel puteti pastra fructele o perioada mai lunga.  Aseazazati avocadoul pe raftul superior al frigiderului sau intr-un vas pe acelasi raft. Scoate fructul din frigider cu o zi sau doua inainte de tulizare. Avocadoul va continua sa se coaca la rece, dar mult mai lent. Nu uita sa verifici zilnic fructul. Daca e prea copt, consuma-l rapid. Un fruct de avocado rezista la rece intre 7-10 zile.

12. Accelereaza procesul de coacere prin plasarea unui avocado intr-o punga de hartie inchisa la culoare(maro). Adauga un mar sau o banana in punga pentru a accelera coacerea. Lasa punga la temperatura camerei timp de cel putin o zi, apoi verifica fructul de avocado. Daca nu s-a copt inca, mai lasa-l in punga de hartie.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Avocado este un fruct tropical, originar din emisfera vestica, dar care a devenit popular pe intreg Mapamondul....
Maioneza se foloseste din plin in perioada sarbatorilor de iarna. Daca tii, insa, post, ai nevoie de...
Iti place budinca? Daca da, trebuie sa incerci reteta pe care ti-am pregatit-o astazi! Se prepara rapid,...