Praz cu masline. Ingrediente:
- 3 tije de praz cat se poate de tinere;
- o ceapa mare;
- o lingura de pasta de ardei;
- 2 linguri de pasta de tomate;
- o lingura de ulei;
- sare, dupa gust;
- piper, dupa gust;
- o foaie de dafin;
- 70 mililitri de vin alb;
- cateva fire de patrunjel verde tocat;
- un pumn serios de masline.
Praz cu masline. Mod de preparare:
- curata ceapa si tai-o cam de 2 cm fiecare bucata;
- fa la fel si cu prazul;
- incinge uleiul in tigaie;
- caleste ceapa pana se inmoaie;
- adauga bucatile de praz;
- lasa prazul cateva minute sa se faca, apoi dauga pasta de ardei si pasta de tomate;
- stinge amestecul cu apa calda;
- adauga sare, piper, cimbru, foaia de dafin si vinul;
- amesteca si lasa totul sa dea in clocot la foc mediu;
- muta mancarea intr-un vas termorezistent;
- muta vasdul in cuptorul preincalzit si lasa mancarea sa se faca pana se ingroasa, iar prazul se inmoaie bine;
- inainte de servire cu 4-5 minute, adauga maslinele spalate;
- presara patrunjel tocat deasupra si gata!
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Reteta : Praz cu masline