Cum sa faci praz cu masline. Cea mai tare reteta

Cum sa faci praz cu masline. Cea mai tare reteta

Prazul cu masline reprezinta o reteta pe care multi credinciosi romani o asimileaza postului dinainte de Craciun. In realitate, aceasta minunatie culinara este potrivita pentru oricine doreste sa se hraneasca sanatos, dar fara carne, indiferent de motiv(esti vegetarian sau doar vrei sa faci o pauza de la consumul de carne). Sunt multe retete de praz cu masline. Noi credem ca ti-o vom prezenta azi pe cea mai tare dintre ele!

Praz cu masline. Ingrediente:

- 3 tije de praz cat se poate de tinere;

- o ceapa mare;

- o lingura de pasta de ardei;

- 2 linguri de pasta de tomate;

- o lingura de ulei;

- sare, dupa gust;

- piper, dupa gust;

- o foaie de dafin;

- 70 mililitri de vin alb;

- cateva fire de patrunjel verde tocat;

- un pumn serios de masline.

Praz cu masline. Mod de preparare:

- curata ceapa si tai-o cam de 2 cm fiecare bucata;

- fa la fel si cu prazul;

- incinge uleiul in tigaie;

- caleste ceapa pana se inmoaie;

- adauga bucatile de praz;

- lasa prazul cateva minute sa se faca, apoi dauga pasta de ardei si pasta de tomate;

- stinge amestecul cu apa calda;

- adauga sare, piper, cimbru, foaia de dafin si vinul;

- amesteca si lasa totul sa dea in clocot la foc mediu;

- muta mancarea intr-un vas termorezistent;

- muta vasdul in cuptorul preincalzit si lasa mancarea sa se faca pana se ingroasa, iar prazul se inmoaie bine;

- inainte de servire cu 4-5 minute, adauga maslinele spalate;

- presara patrunjel tocat deasupra si gata!

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Reteta : Praz cu masline

Etichete: praz, masline, praz masline

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

O mancare de legume delicioasa pentru vegetarieni sau pentru o zi de post este prazul cu masline. ...
Prazul este o planta erbacee legumicola din familia liliaceelor, inrudita cu ceapa. Poate fi consumat in stare...
Vrei o garnitura gustoasa, usor de preparat si cu o culoare atragatoare? Iti recomandam piureul de morcovi...