Cum sa marinezi ardeii. Ingrediente:
- 3 kg de ardei;
- 6 capatani mari de usturoi(200 grame);
- 6 legaturi de marar;
- 100 grame de sare;
- 100 grame de zahar;
- 50 mililitri de otet de 9 %;
- 100 mililitri de ulei vegetal de floarea-soarelui;
- 3 litri de apa.
Cum sa marinezi ardeii. Mod de preparare:
- spala ardeii;
- curata ardeii de cotoare si de seminte;
- spala mararul si toaca-l marunt, eliminand tulpinile;
- toaca marunt usturoiul;
- amesteca usturoiul si mararul intr-o farfurie;
- pregateste marinada intr-o cratita uscata si incinsa. Adauga aici zaharul si asteapta pana cand se topeste si caramelizeaza. Adauga apa rece. Adauga sarea si otetul si amesteca bine. Adauga, la final, uleiul vegetal incins.
- fierbe marinada. DUpa ce a dat in clocot, adauga ardeii deja pregatiti;
- fierbe ardeii timp de 3 minute. Acestia trebuie sa fie opariti, insa nu prea moi;
- muta ardeii fierti intr-un vas si lasa-i la racit;
- lasa marinada la racit(dupa ce ai oparit toti ardeii). Trebuie sa ajunga la temperatura camerei;
- umple ardeii cu amestecul de marar si usturoi;
- muta ardeii umpluti intr-un vas si acopera-i cu o farfurie/un platou larg. Pune o greutate deasupra;
- toarna marinada racita pe marginea vasuluicu ardei, astfel incat sa-i acopere uso. Nu exagera cu marinada, deoarece ardeii lasa propria zeama;
- lasa ardeii la marinat timp de 2 zileLasati-i sa se marineze timp de 2 zil
- muta ardeii marinati intrun borcan/intr-o cratita. Adaugaun pic mai multa marinada peste ei, astfel incat sa fie bine acoperiti. Pastreaza ardeii marinati la frigider sau intr-un loc racoros!
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Vezi cum se face conopida marinata in otet