Ardei capia intregi la borcan. Ingrediente:
- 4 kilograme de ardei capia;
- 350 mililitri de otet;
- 100 mililitri de ulei;
- 4 catei de usturoi;
- 2 linguri de zahar;
- o lingura de boabe de mustar;
- o lingura de sare;
- o lingura de boabe de piper.
Ardei capia intregi la borcan. Mod de preparare:
- spala ardeii si pune-i la scurs;
- desfa ardeii pe o singura parte si scoate-le cotoarele si semintele;
- coace ardeii;
- curata ardeii si lasa-i sa se odihneasca 2-3 ore;
- muta ardeii cu tot cu zeama in borcane sterilizate, care sa aiba si cativa catei de usturoi pe fund;
- pregateste zeama care va conserva ardeii. Intr-o cratita pune otetul impreuna cu uleiul, sarea, piperul si boabele de mustar. Lasa amestecul la fiert timp de 10 minute;
- toarna zeama obtinuta in fiecare borcan cu ardei;
- lasa borcanele la racit(cu susul in jos) cateva ore;
- muta ardeii conservati in locul de depozitare(camara, beci, pivnita etc);
- se consuma peste iarna alaturi de friptura preferata sau intr-o tocanita (cu vinete si ardei copti, cu orez si vinete etc).
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Conserve de ardei verzi umpluti pentru iarna