Sunt multe retete de gogonele la otet sau murate. Ne vom opri, astazi, asupra unei retete care va scoate in evidenta aroma gogonelelor. O reteta pentru amatorii de mancaruri mai sarate.
Gogonele pentru iarna. Ingrediente:
- 1,5 kilograme de rosii;
- 3 cepe;
- 400 grame de ardei dulce;
- 80 grame de usturoi;
- un ardei iute;
- verdeata;
- o lingurita de coriandru;
- o lingura de sare;
- 3 linguri de zahar;
- piper negru;
- 150 mililitri de otet de 6% /100 mililitri de otet de 9%;
- 100 mililitri de ulei vegetal.
Gogonele pentru iarna. Mod de preparare:
- spala rosiile;
- taie rosiile pe jumatate si elimina-le cotoarele;
- baga usturoiul, ardeii dulci si ardeiul iute la blenderul manual, pana obtii o pasta;
- curata ceapa si tai-o jumatati de inele;
- amesteca ceapa cu gogonelele;
- adauga sarea, zaharul, coriandrul, piperul negru, otetul si uleiul vegetal in amestecul de ardei;
- amesteca pana cand toate ingredientele se combina bine intre ele;
- lasa pentru 2 ore, dand ocazional cu lingura prin amestec;
- pune salata in borcane curate si sterilizate, completand cu sucul ramas.
- pune capace borcanelor si transfera in cratita cu prosop la baza;
- toarna apa calda pana la 3 sferturi din ialtimea borcanului;
- sterilizeaza 35-40 minute, din momentul fierberii;
- infileteaza borcanele cu capace si acoperra-le cu plapuma/patura calda;
- lasa conservele sa se raceasca, apoi tranbsfera-le intr-un loc racoros si umbros(beci, pivnita)
Citeste si: Cum sa pregatesti gogonele murate umplute cu usturoi si verdeata