Cum sa pregatesti gogonele pentru iarna

Cum sa pregatesti gogonele pentru iarna

Cei mai multi dintre noi le cunoastem. Sunt vestitele gogonele sau rosii verzi. Unii dintre noi stim sa le conservam la otet sau la saramura, altii ne multumim sa le cumparam din piata sau din magazinele de specialitate. Cu totii suntem, insa, de acord ca gogonelele sunt minunate, mai ales iarna, cand verdeata si legumele sunt in extrasezon.

Sunt multe retete de gogonele la otet sau murate. Ne vom opri, astazi, asupra unei retete care va scoate in evidenta aroma gogonelelor. O reteta pentru amatorii de mancaruri mai sarate.

Gogonele pentru iarna. Ingrediente:

- 1,5 kilograme de rosii;

- 3 cepe;

- 400 grame de ardei dulce;

- 80 grame de usturoi;

- un ardei iute;

- verdeata;

- o lingurita de coriandru;

- o lingura de sare;

- 3 linguri de zahar;

- piper negru;

- 150 mililitri de otet de 6% /100 mililitri de otet de 9%;

- 100 mililitri de ulei vegetal.

Gogonele pentru iarna. Mod de preparare:

- spala rosiile;

- taie rosiile pe jumatate si elimina-le cotoarele;

- baga usturoiul, ardeii dulci si ardeiul iute la blenderul manual, pana obtii o pasta;

- curata ceapa si tai-o jumatati de inele;

- amesteca ceapa cu gogonelele;

- adauga sarea, zaharul, coriandrul, piperul negru, otetul si uleiul vegetal in amestecul de ardei;

- amesteca pana cand toate ingredientele se combina bine intre ele;

- lasa pentru 2 ore, dand ocazional cu lingura prin amestec;

- pune salata in borcane curate si sterilizate, completand cu sucul ramas.

- pune capace borcanelor si transfera in cratita cu prosop la baza;

- toarna apa calda pana la 3 sferturi din ialtimea borcanului;

- sterilizeaza 35-40 minute, din momentul fierberii;

- infileteaza borcanele cu capace si acoperra-le cu plapuma/patura calda;

- lasa conservele sa se raceasca, apoi tranbsfera-le intr-un loc racoros si umbros(beci, pivnita)

Citeste si: Cum sa pregatesti gogonele murate umplute cu usturoi si verdeata

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Rosiile necoapte(verzi) sau gogonelele, asa cum sunt cunoscute in popor, reprezinta un adevarat izvor de sanatate, mai...
Gogonelele sunt rosiile verzi sau usor parguite pe care romanii le pun la murat in fiecare an,...
Legumele la conserva sunt un adevarat deliciu, mai ales in perioada rece a anului, cand gasesti cu...