Gogonelele se consuma, de obicei, in stare de conservare, alaturi de varza, castraveti, radacinoase(telina, pastarnac) si pepene verde necopt. Cu totii am auzit de MURATURI si, macar o data in viata, le-am mancat cu pofta! Dar gogonelele se mai pot prepara si altfel. Spre exemplu, putem face SALATA de GOGONELE.
Ingrediente:
- 1 kg de gogonele;
- 2 cepe;
- 50 ml ulei de floarea soarelui;
- otet/ lamaie;
- piper;
- sare.
Mod de preparare:
- pune legumele la copt;
- dupa ce s-au copt bine, le vei acoperi cu un prosop si le vei lasa sa se raceasca;
- curata-le de coaja si lasa-le la scurs;
- toaca-le cu un cutit sau baga-le la blender;
- adauga ulei, ceapa taiata marunt, putin otet, sare si piper dupa gust.
Gata! Ai preparat salata de gogonele! Simplu si gustos! Pofta buna!