Ingrediente:
- 2 kg gogosari(curatati);
- 150 g de zahar;
- 150 g de mustar clasic;
- 50 g de mustar dulce;
- 250 ml de otet;
- 200 ml de ulei;
- 2 linguri de sare grunjoasa;
- o lingura de boabe de piper;
- 5 frunze de dafin.
Mod de preparare:
- spala gogosarii, taie-i in patru sau in sase, in functie de marimea lor, apoi curata-i de cotoare, seminte si nervuri.
- amesteca, intr-un vas pus pe foc, restul ingredientelor de mai sus, pana cand se topeste zaharul si sarea, iar compozitia incepe sa fiarba.
- scufunda gogosarii in sosul format, atat cat incap, astfel incat sa fie acoperiti de sos si sa se poata patrunde fiecare in parte.
- amesteca gogosarii usor cu o spatula, pentru a se umezi uniform si lasa-i circa 5 minute in vas, pe foc, dupa care ii vei transfera cu o spumiera, intr-un alt vas.
- adauga a doua serie de gogosari in sos si procedam la fel ca in cazul primului rand. Repeta pana cand termini feliile de gogosari.
- spala borcanele, scurge-lem si sterilizeaza-le.
- umple borcanele cu feliile de gogosari, pe care indesi bine(sa-ti ajunga sosul pentru toate borcanele).
- toarna sosul in borcanele umplute cu gogosari, agita bine borcanele, invartindu-le intre palme, pentru ca sosul sa patrunda printre toate feliile de gogosari.
- acum infileteaza capacele si lasa borcanele sa se raceasca bine, la temperatura camerei, dupa care le vei depozita in camara.
Borcanele nu necesita sterilizare dupa umplere.