Cum sa pregatesti GOGOSARI in SOS de MUSTAR

Cum sa pregatesti GOGOSARI in SOS de MUSTAR

Gogosari in sos de mustar - o reteta foarte simpla pe care orice gospodina si-ar dori sa o cunoasca. Cat despre gust? Probabil, niciunul dintre voi nu se va declara nemultumit de el. Sa vedem despre ce este vorba.

Ingrediente:

- 2 kg gogosari(curatati);

- 150 g de zahar;

- 150 g de mustar clasic;

- 50 g de mustar dulce;

- 250 ml de otet;

- 200 ml de ulei;

- 2 linguri de sare grunjoasa;

- o lingura de boabe de piper;

- 5 frunze de dafin.

Mod de preparare:

- spala gogosarii, taie-i in patru sau in sase, in functie de marimea lor, apoi curata-i de cotoare, seminte si nervuri.

- amesteca, intr-un vas pus pe foc, restul ingredientelor de mai sus, pana cand se topeste zaharul si sarea, iar compozitia incepe sa fiarba.

- scufunda gogosarii in sosul format, atat cat incap, astfel incat sa fie acoperiti de sos si sa se poata patrunde fiecare in parte.

- amesteca gogosarii usor cu o spatula, pentru a se umezi uniform si lasa-i circa 5 minute in vas, pe foc, dupa care ii vei transfera cu o spumiera, intr-un alt vas.

- adauga a doua serie de gogosari in sos si procedam la fel ca in cazul primului rand. Repeta pana cand termini feliile de gogosari.

- spala borcanele, scurge-lem si sterilizeaza-le.

- umple borcanele cu feliile de gogosari, pe care indesi bine(sa-ti ajunga sosul pentru toate borcanele).

- toarna sosul in borcanele umplute cu gogosari, agita bine borcanele, invartindu-le intre palme, pentru ca sosul sa patrunda printre toate feliile de gogosari.

- acum infileteaza capacele si lasa borcanele sa se raceasca bine, la temperatura camerei, dupa care le vei depozita in camara.

Borcanele nu necesita sterilizare dupa umplere.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Salata bavareza este o speciliatate care-ti va da pe spate oaspetii, indiferent cat de pretentiosi ar fi....
Bulionul se poate obtine atat din rosii, cat si din ardei grasi sau din gogosari. Ardeii dulci...
Gogosarii murati in otet sunt printre cele mai apreciate conserve de iarna. Acestia se pun la borcan...