Cum sa prepari quinoa neagra

Cum sa prepari quinoa neagra

Vrei sa inlocuiesti carbohidratii cu alimente mai hranitoare si mai sanatoase? Daca da, atunci ar trebui sa consumi quinoa neagra! Aceasta pseudocereala bogata in proteine si aminoacizi are o aroma mai dulce decat quinoa alba, ceea ce o transforma in alimentul ideal alaturi de legumele sau sosurile tale preferate.

Cum sa prepari quinoa neagra. Ingrediente pentru 3 cani:

- o cana (170 g) de quinoa neagra;

- o cana si trei sferturi (410 ml) de apa/bulion;

- o jumatate de lingurita (2,5 g) de sare.

Cum sa prepari quinoa neagra. Fierbere:

- clateste quinoa neagra. Pune quinoa uscata intr-o strecuratoare cu plasa fina si tine-o sub jet de apa rece circa 20 secunde. Clatirea e importanta, deoarece va fi eliminat invelisul natural care este amar!

- toarna quinoa, sarea si apa intr-o cratita suficient de incapatoare. Pentru un plus de aroma, inlocuieste apa cu bulion de legume sau de pui. Varianta: pune toate ingredientele intr-o oala de gatit orez . Apoi pune capacul vasului si pune-l pe foc.

- fierbe amestecul. Da focul la mare si lasa cratita descoperita pe masura ce apa fierbe. Continua fierberea pana ce apa da in clocot.

- pune capac vasului si mai fierbe quinoa timp de 20 minute. Da focul la minim si pune capacul cratitei. Apoi, lasa quinoa sa fiarba pana cand absoarbe apa si devine frageda. Nu ridica deloc capacul pentru a verifica procesul de fierbere, deoarece quinoa va elibera abur si astfel va trebui sa o fierbi mai mult. Quinoa neagra se gateste mai greu decat cea alba(dureaza cam 5-6 minute in plus).

- scurge quinoa. Opreste focul si pune o strecuratoare cu plasa fina in chiuveta. Pune cu grija quinoa in strecuratoare, astfel incat excesul de apa sa se scurga in chiuveta.

- muta quinoa inapoi in vas si las-o sa se odihneasca timp de 15 minute. Poti pregati un dressing sau alta mancare pentru a servi cu quinoa.

- amesteca putin quinoa cu o furculita inainte de a o servi. Apoi, amesteca orice sos doresti si serveste quinoa cu garnituri la alegere, precum legume prajite, naut sau ierburi. Pentru o masa mai consistenta, combina quinoa neagra cu fructe de mare, friptura sau kebab. Quinoa care-ti ramane dupa masa mut-o intr-un recipient ermetic si pastreaz-o la frigider maximum 5 zile. Pentru o conservare de mai lunga durata(circa 2 luni), congeleaza quinoa fiarta.

Cum sa prepari quinoa neagra. La microunde:

- clateste quinoa neagra. Pune quinoa uscata intr-o strecuratoare cu plasa fina si tine-o sub jet de apa rece circa 20 secunde. Clatirea e importanta, deoarece va fi eliminat invelisul natural care este amar!

- pune quinoa intr-un castron potrivit pentru microunde, cu apa si sare. Pentru a adauga aroma , folositi bulion de legume sau de pui in loc de apa.

- acopera vasul si introdu quinoa la microunde timp de 6 minute. Nu intrerupe procesul prin ridicarea capacului.

- amesteca apoi quinoa si mai bag-o microunde inca 4 minute. Scoate cu grija capacul si amesteca bine quinoa. Aproximativ jumatate din cantitatea de apa din apa ar trebui sa fie absorbita pana in acest punct. Apoi, pune capacul la loc si incalzeste quinoa inca 4 minute sau pana devine frageda.

- amesteca bine quinoa cu o furculita si las-o sa se odihneasca timp de 5-10 minute. Poarta manusi pentru cuptor, atunci cand manipulezi castronul fierbinte. Dupa ce amesteci quinoa cu furculita, pune capacul la loc si lasa quinoa sa se odihneasca, astfel incat sa absoarba toata apa.

- serveste quinoa. Poti amesteca diverse sosuri/condimente in quinoa. Nu uita ca aceasta pseudocereala reprezinta inlocuitor excelent pentru alimentele cu amidon, cum ar fi orezul sau taiteii.

Citeste si: Cum sa faci salata de cirese si quinoa

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ciresele sunt fructe foarte gustoase cu beneficii formidabile pentru sanatate. Le poti consuma ca atare, sub forma...
Salata de quinoa si dovleac prajit este un timp de mancare vegan, gustos si sanatos, ideal pentru...
Supa de rosii este minunata, indiferent in ce sezon o consumi. Sigur, ca sa o poti prepara...