Cum sa prepari vinete cu legume conservate

Cum sa prepari vinete cu legume conservate

Vinetele sunt un deliciu indiferent in ce perioada a anului le consumi. Iarna, insa, nu e sezonul lor, asa ca , daca vrei sa te bucuri de gustul lor special, trebuie sa incerci sa le conservi cumva. Iti oferim, in acest sens, o reteta destul de simpla si eficienta: vinete cu legume.

Vinete cu legume. Ai nevoie de:

- un kg de vinete;

- un kg de ardei gras;

- 500 grame de morcov;

- ardei iute(cat doresti);

- o capatana de usturoi;

- marar si patrunjel, dupa gust;

-200 ml de ulei( pentru prajit).

- un litru de apa;

- o lingura de sare;

- p lingura si jumatate de zahar;

- 100 ml de otet de 9%.

Vinete cu legume. Pasi:

- spala vinetele si taie-le rondele cu grosimea de un centimetru;

- curata ardeiul gras de cotor si seminte, apoi taie-l in bucati mai mari;

- spala morcovul si taie-l pai scurt si gros;

- spalaverdeata si marunteste-o;

- taie ardeiul iute rondele subtiri;

- taie usturoiul in lamele fine.

- toarna intr-un ceaun(tigaie mare) uleiul si morcovul;

- da morcovul la prajit 2-3 minute cat sa se inmoaie;

- scoate morcovul si prajeste ardeiul gras in acelasi ulei, tot pentru 2-3 minute. Amesteca pentru a nu se lipi!

- prajeste vinetele pentru 4 minute. Acestea vor imbiba uleiul si se vor praji pe tigaia uscata;

- spala din timp borcanele cu bicarbonat de sodiu. Nu uita sa fierbi capacele!

- in fiecare borcan, adauga un strat de vinete, verdeata, usturoi, morcov, verdeata, ardei gras, verdeata, usturoi si repeta straturile;

- pune capace borcanelor;

- in apa clocotita, adauga sare, zahar si amesteca. Fierbeti marinada timp de 2-3 minute, apoi adauga otet. Mai fierbi marinada timp de inca un minut si apoi o vei repartiza asa clocotita in borcane;

- acopera borcaenele cu capace si transfera-le intr-o cratita cu prosop la baza;

- toarna apa calda pana sub umeri si sterilizeaza borcanele un sfert de ora;

- infileteaza borcanele;

- intoarce borcanele cu capacul in jos;

- inveleste borcanele cu un material calduros si lasa-le la racit;

- pastreaza conservele la temperatura camerei.

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Cum sa prepari vinete teriyaki

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Vinetele proaspete pot fi congelate pentru a fi gatite chiar si dupa un an! Pentru a congela...
Vanata (patlageaua vanata sau Solanum melongena) este o leguminoasa din specia Solanum, originara din India de sud...
Vinetele nu sunt neaparat pretentioase la sol, insa fara un nivel adecvat de umiditate nu se vor...