Cum sa prepari vinete cu legume conservate

Cum sa prepari vinete cu legume conservate

Vinetele sunt un deliciu indiferent in ce perioada a anului le consumi. Iarna, insa, nu e sezonul lor, asa ca , daca vrei sa te bucuri de gustul lor special, trebuie sa incerci sa le conservi cumva. Iti oferim, in acest sens, o reteta destul de simpla si eficienta: vinete cu legume.

Vinete cu legume. Ai nevoie de:

- un kg de vinete;

- un kg de ardei gras;

- 500 grame de morcov;

- ardei iute(cat doresti);

- o capatana de usturoi;

- marar si patrunjel, dupa gust;

-200 ml de ulei( pentru prajit).

- un litru de apa;

- o lingura de sare;

- p lingura si jumatate de zahar;

- 100 ml de otet de 9%.

Vinete cu legume. Pasi:

- spala vinetele si taie-le rondele cu grosimea de un centimetru;

- curata ardeiul gras de cotor si seminte, apoi taie-l in bucati mai mari;

- spala morcovul si taie-l pai scurt si gros;

- spalaverdeata si marunteste-o;

- taie ardeiul iute rondele subtiri;

- taie usturoiul in lamele fine.

- toarna intr-un ceaun(tigaie mare) uleiul si morcovul;

- da morcovul la prajit 2-3 minute cat sa se inmoaie;

- scoate morcovul si prajeste ardeiul gras in acelasi ulei, tot pentru 2-3 minute. Amesteca pentru a nu se lipi!

- prajeste vinetele pentru 4 minute. Acestea vor imbiba uleiul si se vor praji pe tigaia uscata;

- spala din timp borcanele cu bicarbonat de sodiu. Nu uita sa fierbi capacele!

- in fiecare borcan, adauga un strat de vinete, verdeata, usturoi, morcov, verdeata, ardei gras, verdeata, usturoi si repeta straturile;

- pune capace borcanelor;

- in apa clocotita, adauga sare, zahar si amesteca. Fierbeti marinada timp de 2-3 minute, apoi adauga otet. Mai fierbi marinada timp de inca un minut si apoi o vei repartiza asa clocotita in borcane;

- acopera borcaenele cu capace si transfera-le intr-o cratita cu prosop la baza;

- toarna apa calda pana sub umeri si sterilizeaza borcanele un sfert de ora;

- infileteaza borcanele;

- intoarce borcanele cu capacul in jos;

- inveleste borcanele cu un material calduros si lasa-le la racit;

- pastreaza conservele la temperatura camerei.

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Cum sa prepari vinete teriyaki

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Credem ca nu exista gospodar sau gospodina din Romania care sa nu pregateasca macar putina zacusca atunci...
Romanii sunt, in general, mari iubitori de vinete. Le consuma intr-o diversitate de retete, de la salata...
Vinetele proaspete pot fi congelate pentru a fi gatite chiar si dupa un an! Pentru a congela...