Vinete cu legume. Ai nevoie de:
- un kg de vinete;
- un kg de ardei gras;
- 500 grame de morcov;
- ardei iute(cat doresti);
- o capatana de usturoi;
- marar si patrunjel, dupa gust;
-200 ml de ulei( pentru prajit).
- un litru de apa;
- o lingura de sare;
- p lingura si jumatate de zahar;
- 100 ml de otet de 9%.
Vinete cu legume. Pasi:
- spala vinetele si taie-le rondele cu grosimea de un centimetru;
- curata ardeiul gras de cotor si seminte, apoi taie-l in bucati mai mari;
- spala morcovul si taie-l pai scurt si gros;
- spalaverdeata si marunteste-o;
- taie ardeiul iute rondele subtiri;
- taie usturoiul in lamele fine.
- toarna intr-un ceaun(tigaie mare) uleiul si morcovul;
- da morcovul la prajit 2-3 minute cat sa se inmoaie;
- scoate morcovul si prajeste ardeiul gras in acelasi ulei, tot pentru 2-3 minute. Amesteca pentru a nu se lipi!
- prajeste vinetele pentru 4 minute. Acestea vor imbiba uleiul si se vor praji pe tigaia uscata;
- spala din timp borcanele cu bicarbonat de sodiu. Nu uita sa fierbi capacele!
- in fiecare borcan, adauga un strat de vinete, verdeata, usturoi, morcov, verdeata, ardei gras, verdeata, usturoi si repeta straturile;
- pune capace borcanelor;
- in apa clocotita, adauga sare, zahar si amesteca. Fierbeti marinada timp de 2-3 minute, apoi adauga otet. Mai fierbi marinada timp de inca un minut si apoi o vei repartiza asa clocotita in borcane;
- acopera borcaenele cu capace si transfera-le intr-o cratita cu prosop la baza;
- toarna apa calda pana sub umeri si sterilizeaza borcanele un sfert de ora;
- infileteaza borcanele;
- intoarce borcanele cu capacul in jos;
- inveleste borcanele cu un material calduros si lasa-le la racit;
- pastreaza conservele la temperatura camerei.
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Cum sa prepari vinete teriyaki