Cum sa pui vinete la borcan. Reteta asta te va da pe spate

Cum sa pui vinete la borcan. Reteta asta te va da pe spate

Romanii sunt, in general, mari iubitori de vinete. Le consuma intr-o diversitate de retete, de la salata de vinete pana la mancarea de vinete. Multi pun aceste legume delicioase si la conserva pentru iarna. Despre aceasta metoda vom scrie azi. Iti prezentam o reteta de vinete la borcan care, foarte probabil, va intra pe lista ta de favorite.

Vinete la borcan. Ingrediente pentru 2,5 litri:

- 3 kilograme de vinete;

- 300 mililitri de ulei rafinat de floarea-soarelui;

- 500 g de ceapa;

- o capatana de usturoi;

- 250 mililitri de apa;

- 3 linguri de zahar;

-2 linguri de sare neiodata;

- 25 grame de condimente pentru frigarui;

- 100 mililitri de otet de masa 9%.

Vinete la borcan. Mod de preparare:

- curata vinetele de coaja;

- taie vinetele in batoane mai groase, lungi de circa 5 cm;

- muta vinetele intr-un castron adanc;

- adauga uleiul peste vinete, apoi amesteca bine cu mainile(vinetele trebuie sa absoarba complet uleiul);

- prajeste vinetele treptat , la foc mediu, intr-o tigaie incinsa. Pune-le intr-un singur strat! Trebuie sa se rumeneasca bine;

- prepara marinada. Adauga, intr-o cratita mica, apa, sarea, zaharul si condimentele pentru frigarui. Amesteca bine. Fierbe amestecul un minut dupa ce incepe sa clocoteasca. Adauga otetul, ia vasul de pe foc si lasa marinada la racit;

- curata ceapa si tai-o in forma de semiluna;

- curata usturoiul si taie-l cat poti de subtire;

- pune un strat de vinete intr-un vas adanc;

- raspandeste putin usturoi si un strat de ceapa pe suprafata vinetelor din vasul adanc;

- toarna 3 linguri de marinada peste vinete;

- stratifica in continuare vinetele si adauga ingredientele conform planului de mai sus;

- la final, toarna marinada ramasa peste vinete;

- pune o farfurie peste vinete(cu fundul in jos), apoi adauga o greutate peste farfurie;

- lasa vinetele la marinat pentru jumatate de zi(intr-o camera mai rece sau in frigider);

- amesteca vinetele;

- asaza vinetele in borcane sterilizate;

- pune capace sterilizate borcanelor, fara sa le inchizi ermetic;

- pune borcanele cu vinete intr-o cratita inalta, cu fundul tapetat cu o carpa curata;

- toarna apa la temperatura camerei in cratita, astfel incat sa acoperi trei sferturi din inaltimea borcanelor cu ea;

- sterilizeaza conservele pentru jumatate de ora de la momentul clocotirii. Ai grija ca focul sa fie dat la mic!

- scoate borcanele din apa si inchide-le ermetic;

- intoarce borcanele cu capacele in jos;

- inveleste borcanele cu o haina groasa/patura si lasa-le sa se raceasca;

- muta conservele de vinete in locul de pastrare(beci, pivnita, debara)

Citeste si: Cum sa prepari vinete teriyaki

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Vinetele proaspete pot fi congelate pentru a fi gatite chiar si dupa un an! Pentru a congela...
Vanata (patlageaua vanata sau Solanum melongena) este o leguminoasa din specia Solanum, originara din India de sud...
Vinetele sunt un deliciu indiferent in ce perioada a anului le consumi. Iarna, insa, nu e sezonul...