Cum sa faci peste...tofu. Reteta 100% vegana

Cum sa faci peste...tofu. Reteta 100% vegana

Iti place pestele? Esti indragostit de aroma fructelor de mare? Din varii motive, nu poti consuma aceste delicatese, intr-o anumita perioada? Nu e cazul sa intri in depresie. Poti reproduce gustul senzational al acestor minunatii folosind doar...ingrediente vegetale! Da. Nu e o gluma! Azi, te invatam sa gatesti peste pe baza de tofu sau, mai simplu spus, peste tofu!

Peste tofu. Ai nevoie de:

- 600 grame de tofu tare(o bucata);

- 470 mililitri de bulion de legume;

- 2 linguri(30 mililitri) de sos tamari;

- o lingurita(4 grame) de usturoi praf;

- foi de alge Nori(iarba marina);

Peste tofu. Ce trebuie sa faci:

- elimina apa din branza Tofu. Introdu bucata de Tofu intre 2 prosoape de bucatarie si aplica presiune cu mainile pana cand elimini apa din branza. Cu cat storci mai bine branza, cu atat textura va fi mai apropiata de cea a pestelui;

- taie branza tofu in bucatele de 2,5 cm grosime. Scopul este de a obtine rondele de branza care sa semene cu file-ul de peste;

- amesteca bulionul de legume, sosul tamari si praful de usturoi intr-un castron.Acest amestec va fi marinada pentru pestele tau. impreuna, aromele acestor ingrediente vor oferi tofu-ului tau o aroma bogata, pe care o vei asocia cu fructele de mare.

- inmoaie rondelele de tofu in marinada pentru cel putin 2 ore.

- scurge bucatelel de tofu pe prosoape de bucatarie;

- infasoara fiecare bucatica de tofu marinat in foaie de alge Nori. Astfel, vei combina perfect aroma de peste tofu cu cea de iarba marina.

- aseaza rondele de tofu intr-o tava de copt captusita cu silicon. Trebuie sa existe o distanta aproximativ 1,3 cm intre ele.

- baga tava la cuptor pentru 20 minute, la 200 grade Celsius. Cand pestele tofu e gata, va avea culoarea maro aurie si va fi ferm la atingere.

Spor la treaba si pofta buna!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Somonul este un peste cu carne alba/rosie care traieste in apele Oceanului Atlantic si ale celui Pacific,...
Pestele afumat e o delicatesa pe care, cu siguranta, orice roman a incercat-o, chiar daca nu reprezinta...
Ti-e pofta de peste, dar nu prea te pricepi sa-l gatesti sau ti-e teama ca va dura...