Peste tofu. Ai nevoie de:
- 600 grame de tofu tare(o bucata);
- 470 mililitri de bulion de legume;
- 2 linguri(30 mililitri) de sos tamari;
- o lingurita(4 grame) de usturoi praf;
- foi de alge Nori(iarba marina);
Peste tofu. Ce trebuie sa faci:
- elimina apa din branza Tofu. Introdu bucata de Tofu intre 2 prosoape de bucatarie si aplica presiune cu mainile pana cand elimini apa din branza. Cu cat storci mai bine branza, cu atat textura va fi mai apropiata de cea a pestelui;
- taie branza tofu in bucatele de 2,5 cm grosime. Scopul este de a obtine rondele de branza care sa semene cu file-ul de peste;
- amesteca bulionul de legume, sosul tamari si praful de usturoi intr-un castron.Acest amestec va fi marinada pentru pestele tau. impreuna, aromele acestor ingrediente vor oferi tofu-ului tau o aroma bogata, pe care o vei asocia cu fructele de mare.
- inmoaie rondelele de tofu in marinada pentru cel putin 2 ore.
- scurge bucatelel de tofu pe prosoape de bucatarie;
- infasoara fiecare bucatica de tofu marinat in foaie de alge Nori. Astfel, vei combina perfect aroma de peste tofu cu cea de iarba marina.
- aseaza rondele de tofu intr-o tava de copt captusita cu silicon. Trebuie sa existe o distanta aproximativ 1,3 cm intre ele.
- baga tava la cuptor pentru 20 minute, la 200 grade Celsius. Cand pestele tofu e gata, va avea culoarea maro aurie si va fi ferm la atingere.
Spor la treaba si pofta buna!