Cum sa faci peste...tofu. Reteta 100% vegana

Cum sa faci peste...tofu. Reteta 100% vegana

Iti place pestele? Esti indragostit de aroma fructelor de mare? Din varii motive, nu poti consuma aceste delicatese, intr-o anumita perioada? Nu e cazul sa intri in depresie. Poti reproduce gustul senzational al acestor minunatii folosind doar...ingrediente vegetale! Da. Nu e o gluma! Azi, te invatam sa gatesti peste pe baza de tofu sau, mai simplu spus, peste tofu!

Peste tofu. Ai nevoie de:

- 600 grame de tofu tare(o bucata);

- 470 mililitri de bulion de legume;

- 2 linguri(30 mililitri) de sos tamari;

- o lingurita(4 grame) de usturoi praf;

- foi de alge Nori(iarba marina);

Peste tofu. Ce trebuie sa faci:

- elimina apa din branza Tofu. Introdu bucata de Tofu intre 2 prosoape de bucatarie si aplica presiune cu mainile pana cand elimini apa din branza. Cu cat storci mai bine branza, cu atat textura va fi mai apropiata de cea a pestelui;

- taie branza tofu in bucatele de 2,5 cm grosime. Scopul este de a obtine rondele de branza care sa semene cu file-ul de peste;

- amesteca bulionul de legume, sosul tamari si praful de usturoi intr-un castron.Acest amestec va fi marinada pentru pestele tau. impreuna, aromele acestor ingrediente vor oferi tofu-ului tau o aroma bogata, pe care o vei asocia cu fructele de mare.

- inmoaie rondelele de tofu in marinada pentru cel putin 2 ore.

- scurge bucatelel de tofu pe prosoape de bucatarie;

- infasoara fiecare bucatica de tofu marinat in foaie de alge Nori. Astfel, vei combina perfect aroma de peste tofu cu cea de iarba marina.

- aseaza rondele de tofu intr-o tava de copt captusita cu silicon. Trebuie sa existe o distanta aproximativ 1,3 cm intre ele.

- baga tava la cuptor pentru 20 minute, la 200 grade Celsius. Cand pestele tofu e gata, va avea culoarea maro aurie si va fi ferm la atingere.

Spor la treaba si pofta buna!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Astazi, iti prezentam o modalitate de fertilizare a plantelor si pomilor mai putin cunoscuta in Romania. Unii...
Macroul este unul dintre cei mai apreciati pesti in bucatariile din intreaga lume! Nici in Romania lucrurile...
Esti mare consumator de peste? Daca da, cu siguranta vei aprecia reteta pe care urmeaza sa ti-o...