Crap fript a la grec

Crap fript a la grec

Preparat la cuptor impreuna cu ulei si condimente, crapul este un peste gustos de apa dulce care poate fi servit simplu sau impreuna cu o garnitura de legume sau orez.

Pentru crapul fript a la grec este nevoie de urmatoarele ingrediente :

- 1 crap de 1,5 kg

- ½ ceasca de ulei

- sare, piper

- foi de dafin

- 1 pahar mic de vin alb

- 5-6 catei de usturoi

- 150 grame suc de rosii

- lamaie

- patrunjel verde.

Mod de preparare:

1

Se curata crapul, se spala si se despica in lungime fara a separa insa bucata de sus de cea de jos.

2

Se sareaza.

3

Se asaza intr-o tava incapatoare de peste, cu partea din afara in sus.

4

Separat, se incinge ½ ceasca de ulei si cand incepe sa sfaraie, se toarna deasupra pestelui.

5

Se adauga vin, usturoi pisat, foi de dafin, 7-8 boabe de piper si rosii.

6

Se introduce tava in cuptor avand grija sa ungem din cand in cand pestele cu uleiul din tava.

7

Cand este frumos rumenit, se asaza in farfurie si se serveste racorit, cu zeama de lamaie si patrunjel verde, usor rumenit in ulei.

8

Puteti adauga la portia de peste si cateva legume mexicane, cartofi natur sau 2-3 linguri de orez pe post de garnitura.

Etichete: crap, crap fript, peste

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Atunci cand aveti posibilitatea sa preparati in aer liber o carne suculenta la protap, puteti inlocui carnea...
Crapul fript la cuptor este o reteta cu peste sanatoasa si usor de preparat. Singura mentiune este...
Crapul prajit se prepara rapid si poate fi servit cu felii de lamaie sau cu mujdei de...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare