Cum se fileteaza un peste?

Cum se fileteaza un peste?

Daca prindeti un peste, sigur veti vrea sa va sarbatoriti reusita alaturi de familie.

Si cum puteti face aceasta intr-un mod mai placut, decat sa-l aduceti acasa pentru a-l consuma la cina.

Iata cum se fileteaza un peste:

1

Prindeti un peste.

2

Dupa ce pestele moare, scurgeti-l de sange, printr-o incizie sub branhii si puneti-l intr-o viviera, pentru ca sangele sa nu se scurga in partea comestibila a pestelui.

3

Puneti pestele pe un ziar sau tocator.

4

Inainte de toate, va trebuie un cutit ascutit pentru filetat, care trebuie sa aiba lama subtire si flexibila.

5

Faceti o incizie mica langa sira spinarii, pe o parte a pestelui.

6

Taiati cu ajutorul cutitului de-a lungul sirei spinarii, pana la coada.

7

Repetati procedeul pe partea opusa.

8

La sfarsit, clatiti cu apa fileurile si puneti-le intr-o punga.

Ponturi:

- Asigurati-va ca folositi un cutit ascutit si curat.

- Spalati-va pe maini inainte si curatati bine suprafata de lucru.

Atentie!

- Nu luati mai mult peste decat va trebuie. Dintr-un peste mare va ies doua fileuri mari.

- Aveti grija sa nu va taiati in cutitul ascutit.

Lucruri necesare:

Un cutit ascutit si multa precizie!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Iti place pestele? Esti indragostit de aroma fructelor de mare? Din varii motive, nu poti consuma aceste...
Somonul este un peste cu carne alba/rosie care traieste in apele Oceanului Atlantic si ale celui Pacific,...
Pestele afumat e o delicatesa pe care, cu siguranta, orice roman a incercat-o, chiar daca nu reprezinta...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare