Pastruga rasol

Pastruga rasol

Pastruga este un sturion de dimensiuni medii care traieste in Marea Neagra, in Marea Caspica si in Marea Azov.

Acest peste marin migrator cantareste de regula intre 10 si 15 kilograme, iar in perioada in care
isi depune icrele, pastruga poate fi pescuita din Dunare sau din raurile mai mari (Prut, Siret, Tisa).

Ca si preparat culinar, noi va propunem pastruga rasol asezonata cu cartofi natur.

Ingrediente:

- 1,5 kg pastruga,

- 1 ceapa,

- 1 morcov,

- 1 patrunjel,

- o frunza de dafin,

- 6 cartofi,

- sare.

Mod de preparare:

1

Pastruga se curata, se spala si  se sareaza.

2

Se lasa timp de o jumatate de ora in repaus.

3

Se pun la fiert in apa cu sare, ceapa, zarzavatul de supa si frunza de dafin.

4

Cand zarzavatul este fiert, se pune nisetrul si cartofii curatati.

5

Se lasa sa fiarba jumatate de ora, la foc mic.

6

Se tine sa se raceasca in lichidul de fierbere. 

Pestele se taie mult mai usor felii, cand este rece.

Mod de prezentare si servire:

Se aseaza pe farfurie, cu cartofii fierti imprejur si frunza de salata verde, felii de rosii sau ridichi de luna.

Se serveste cu sos de maioneza.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Morunul este cel mai mare peste din categoria sturionilor. Acesta este apreciat atat pentru carnea sa gustoasa,...
Rasolul de gaina poate fi folosit la supa, ciulama sau pilaf.El se poate servi ca atare, dupa...
Picioarele de vitel sau rasolul de vita se consuma fiert impreuna cu sos si ciuperci calite in...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare