Porcusori prajiti

Porcusori prajiti

Porcusorul este o specie de peste de talie mica, traieste in apele maloase submontane sau in raurile de la campie din tara noastra, dar si din Europa.

Sunt buni de consumat in stare proaspata si se prepara mai ales prajiti la tigaie sau ceaun.

Ingrediente:

- 1,500 kg porcusori,

- 2 linguri de faina,

- 100 g ulei,

- sare, lamaie.

Mod de preparare:

Porcusorii sunt migalosi de curatat din cauza solzilor cicloizi care le acopera corpul. In schimb, sunt foarte gustosi.

1

Se spala, se scot matele la fiecare, strangand fiecare peste de la coada spre cap.

2

Se usuca cu o carpa curata, se sareaza si se dau in faina sau malai si se prajesc in ulei fierbinte.

3

Sunt gustosi cand sunt bine rumeniti.

4

Se servesc cu lamaie.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Esti pasionat de pescuit, dar esti novice in domeniu? Ai vrea sa prinzi si peste mai mare...
Esti mare amator de peste? Daca da, azi avem pentru tine o reteta speciala, cu orgini evreiesti....
Peste la tigaie de zici ca-i facut ca la cuptor? Da. Se poate. Daca pui in practica...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare