Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Porcusorul este o specie de peste de talie mica, traieste in apele maloase submontane sau in raurile de la campie din tara noastra, dar si din Europa.
Porcusorul este o specie de peste de talie mica, traieste in apele maloase submontane sau in raurile de la campie din tara noastra, dar si din Europa.
Sunt buni de consumat in stare proaspata si se prepara mai ales prajiti la tigaie sau ceaun.
Ingrediente:
- 1,500 kg porcusori,
- 2 linguri de faina,
- 100 g ulei,
- sare, lamaie.
Mod de preparare:
Porcusorii sunt migalosi de curatat din cauza solzilor cicloizi care le acopera corpul. In schimb, sunt foarte gustosi.
Se spala, se scot matele la fiecare, strangand fiecare peste de la coada spre cap.
Se usuca cu o carpa curata, se sareaza si se dau in faina sau malai si se prajesc in ulei fierbinte.
Sunt gustosi cand sunt bine rumeniti.
Se servesc cu lamaie.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.