Heringul contine proteine care sunt absorbite in organism in proportie foarte mare, aproape de 90%. In comparatie, proteinele din carnea de vita sunt absorbite cel mult 43%. Daca mananci zilnic o mica cantitate de hering cu putina sare se imbunatatesc functiile ficatului, vezicii biliare si pancreasului. De asemenea, carnea de hering este o sursa importanta de complex de vitamine B12, A, PP si D. Conform oamenilor de stiinta, heringul nu trebuie tratat termic. Astfel, pentru ca acest peste sa fie o sursa de sanatate a organimului trebuie consumat afumat, sarat sau crud marinat.
Astazi, iti prezentam o reteta rapida pe baza de hering: rulouri din hering.
Ingrediente:
- 10 file de hering;
- 10 cartofi mici;
- zeama de la o lamaie;
- 50 grame de unt;
- sare;
- piper.
Ingrediente pentru sos:
- 300 ml smantana;
- 4 oua;
- 100 g cascaval;
- o legatura marar verde;
- sare;
- piper.
Mod de preparare:
- usuca fileurile cu prosoape absorbante.
- condimenteaza fileurile cu sare si piper si apoi stropeste-le cu zeama de lamaie.
- lasa fileurile la rece pentru jumatate de ora.
- in acest timp, fierbe cartofii in apa cu sare, scurge-i, curata-i de coaja si lasa-i sa se raceasca.
- impatureste cartofii in fileurile de peste si apoi aseaza fiecare bucata in picioare intr-un vas termorezistent uns cu unt.
- amesteca smantana cu ouale batute, cu mararul tocat, cu cascavalul si toarna compozitia peste fileurile din vas.
- introdu fileurile in cuptorul preincalzit pentru 45 minute.
Serveste rulourile calde.
Pofta buna!