Cum sa faci RULOURI din HERING

Cum sa faci RULOURI din HERING

Heringul este un aliment cu proprietati benefice pentru sanatate. Substantele continute de acest peste ne sporeste rezistenta in fata bolilor care ne dau tarcoale mai ales in sezonul rece.

Heringul contine proteine care sunt absorbite in organism in proportie foarte mare, aproape de 90%. In comparatie, proteinele din carnea de vita sunt absorbite cel mult 43%. Daca mananci zilnic o mica cantitate de hering cu putina sare se imbunatatesc functiile ficatului, vezicii biliare si pancreasului.   De asemenea, carnea de hering este o sursa importanta de complex de vitamine B12, A, PP si D.  Conform oamenilor de stiinta, heringul nu trebuie tratat termic. Astfel, pentru ca acest peste sa fie o sursa de sanatate a organimului trebuie consumat afumat, sarat sau crud marinat.

Astazi, iti prezentam o reteta rapida pe baza de hering: rulouri din hering.

Ingrediente:

- 10 file de hering;

- 10 cartofi mici;

- zeama de la o lamaie;

- 50 grame de unt;

- sare;

- piper.

Ingrediente pentru sos:

- 300 ml smantana;

- 4 oua;

- 100 g cascaval;

- o legatura marar verde;

- sare;

- piper.

Mod de preparare:

- usuca fileurile cu prosoape absorbante.

- condimenteaza fileurile cu sare si piper si apoi stropeste-le cu zeama de lamaie.

- lasa fileurile la rece pentru jumatate de ora.

- in acest timp, fierbe cartofii in apa cu sare, scurge-i, curata-i de coaja si lasa-i sa se raceasca.

- impatureste cartofii in fileurile de peste si apoi aseaza fiecare bucata in picioare intr-un vas termorezistent uns cu unt.

- amesteca smantana cu ouale batute, cu mararul tocat, cu cascavalul si toarna compozitia peste fileurile din vas.

- introdu fileurile in cuptorul preincalzit pentru 45 minute.

Serveste rulourile calde.

Pofta buna!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pestele afumat e o delicatesa pe care, cu siguranta, orice roman a incercat-o, chiar daca nu reprezinta...
Ti-e pofta de peste, dar nu prea te pricepi sa-l gatesti sau ti-e teama ca va dura...
Astazi, iti oferim o reteta simpla si delicata pe baza de peste. Ne referim la aperitivul cu...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare