Cum poate fi salvata o casnicie

Cum poate fi salvata o casnicie

Casatoria este o relatie bazata pe incredere, iar cand aceasta dispare, datorita infidelitatii, abuzului de alcool, a deceptiilor sau din alte motive, ambii parteneri trebuie sa depuna eforturi considerabile pentru a-si salva casnicia.

Iata cateva sfaturi in acest sens:

Primul pas este acela ca ambii parteneri sa fie de acord sa depuna eforturi pentru a-si salva casatoria si sa constientizeze ca acest lucru poate implica mult timp si rabdare din partea amandorura.

Apoi, cei doi trebuie sa se intrebe ce fel de casnicie isi doresc si sa analizeze daca ideile lor sunt realiste.

De asemenea, este indicat ca un cuplu aflat in impas sa ceara ajutorul unui specialist, cum ar fi un psiholog, un preot sau un consilier specializat pe astfel de probleme, care sa-i ajute sa-si salveze casatoria, deoarece acest lucru nu este deloc usor.

Urmatorul pas este acela de recastigare a incredererii reciproce, partenerii fiind dispusi sa spuna mereu adevarul, sa comunice si sa nu-si ascunda nimic unul altuia ( inclusiv e-mailuri, sms-uri, etc).

Un alt pas in salvarea unei casnicii este acela de a evidentia calitatile partenerului, de fata cu familia si prietenii si de fata cu el.

Un alt lucru foarte important este ca cei doi parteneri sa nu aiba asteptari nerealiste unul de la celalalt si de la casnicia lor.
In salvarea unei casnicii, fiecare partener trebuie sa se concentreze pe schimbarea propriei persoane, pentru a putea raspunde nevoilor celuilalt.  

Un alt aspect important este acela de a lasa trecutul in urma, cu toate problemele aferente si de a trai in prezent, pentru a putea salva o casnicie.

In salvarea unei casnicii este foarte important ca cei doi parteneri sa-si exprime sentimentele unul altuia, asumandu-si responsabilitatea  pentru propriile simtaminte, fara a da vina pe partener pentru ceea ce simt.

De asemenea, este foarte important ca doua persoane care doresc sa-si salveze casnicia sa invete sa faca fata micilor certuri si neintelegeri, fara sa-si poarte pica ulterior si fara sa dea prea mare importanta lucrurilor marunte.

Nu in ultimul rand, este foarte important ca un cuplu care incearca sa-si salveze casnicia sa aiba multa rabdare, deoarece acesta nu este un proces care sa aiba loc peste noapte si nu are un efect scontat, fara efort din ambele parti.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Divortul a devenit aproape un flagel in societatea moderna. In ultimii ani, rata divortului global a crescut...
Infidelitatea este una dintre marile probleme ale casniciilor. Conform unui sondaj recent, nu mai putin de 2,2%...
Viata de actor e banoasa si frumoasa, dar are neajunsurile sale! Spre exemplu, casnicia e o mare...