Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Pentru acest tip de crochete se foloseste creierul de vita.
Pentru acest tip de crochete se foloseste creierul de vita.
Ingrediente:
- un creier de vaca,
- 2 linguri de unt,
- 2 linguri de faina,
- ½ creasca de lapte,
- 2 oua,
- sare, piper,
- 2 linguri untura.
Mod de prepare:
Se fierbe creierul si se scurge. Inainte de a fi curatat, creierul trebuie tinut cel putin o ora in apa rece, ca sa iasa tot sangele si cheagurile care s-ar innegri la fiert.
Se schimba apa o data sau de doua ori. Se scoate, se curata pielita de deasupra, incet ca sa nu se sfarame, se mai spala o data si se pune la fiert in apa calduta, cu sare si foarte putin otet. Se amesteca intr-o cratita untul cu faina si cu laptele, la foc mic pana ce aluatul incepe sa se desprinda de pe cratita.
Se lasa sa se racoreasca putin apoi se adauga pe rand ouale intregi, creierul taiat bucati, sare si piper.
Se amesteca bine si se fac cu mana data in taina crochete lungi cat degetul; se prajesc in untura fierbinte si se servesc cu legume sau cu sos de rosii.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.