Ingrediente:
- un creier de vaca sau 2 creieri de vitel,
- 150 g ciuperci,
- 4 rosii frumoase,
- 2 linguri de unt,
- o lingura de pesmet,
- o lingura de branza rasa, sare.
Mod de preparare:
Inainte de a fi curatat, creierul trebuie tinut cel putin o ora in apa rece, ca sa iasa tot sangele si cheagurile care s-ar innegri la fiert.
Se schimba apa o data sau de doua ori. Se scoate, se curata pielita de deasupra, incet ca sa nu se sfarame, se mai spala odata si se pune la fiert in apa calduta, cu sare si foarte putin otet.
Se taie felii subtiri. Se curata de asemenea cateva ciuperci, se taie felii si se inabusa in unt. Se pune sare.
Se unge cu unt o forma rezistenta la foc, se asaza un rand de felii de creier, un rand de rosii taiate felii subtiri si fara coaja, un rand de ciuperci si din nou un rand de creier.
Se toarna deasupra unt topit, se presara pesmet si branza rasa si se da la cuptor.
Se tine pina se rumeneste, iar apoi se scoate si se serveste cald.