In timp ce mancarea de praz cu masline a fost testata de majoritatea gospodinelor, salata de praz este o reteta hranitoare, ce merita preparata cel putin o data, daca nu ati incercat-o pana acum.
Ingrediente:
- o legatura de praz
- 2 linguri ulei
- 1 lingura otet
- un praf de piper, sare.
Mod de preparare:
Pentru salata clasica cu praz fiert:
Inainte de fierbere, prazul se curata si se taie in bucati de 5 – 6 cm.
Se pune intr-o oala pe foc si se lasa sa dea cateva clocote.
Prazul fierbe repede, de aceea nu trebuie lasat la fiert prea mult timp.
Se face sosul din ulei, otet, sare si piper, cu sau fara mustar. Si se toarna peste prazul scurs de apa si racorit.
Cu acelasi sos se prepara si salata de praz crud.
Mod de servire:
Salata de praz clasica poate fi servita alaturi de preparate culinare diverse si ca sa beneficiati pe deplin de ea, consumati-o cruda impreuna cu morcov ras.