Salata clasica de praz

Salata clasica de praz

In popor, prazul este cunoscut ca si ceapa olteneasca, insa, spre deosebire de aceasta leguma iute care ne face sa lacrimam, prazul are o textura diferita, dar si un gust mai dulceag.

In timp ce mancarea de praz cu masline a fost testata de majoritatea gospodinelor, salata de praz este o reteta hranitoare, ce merita preparata cel putin o data, daca nu ati incercat-o pana acum.

Ingrediente:

- o legatura de praz

- 2 linguri ulei

- 1 lingura otet

- un praf de piper, sare.

Mod de preparare:

Pentru salata clasica cu praz fiert:

1

Inainte de fierbere, prazul se curata  si se taie in bucati de 5 – 6 cm.

2

Se pune intr-o oala pe foc si se lasa sa dea cateva clocote.

3

Prazul fierbe repede, de aceea nu trebuie lasat la fiert prea mult timp.

4

Se face sosul din ulei, otet, sare si piper, cu sau fara mustar. Si se toarna peste prazul scurs de apa si racorit.

Cu acelasi sos se prepara si salata de praz crud.

Mod de servire:

Salata de praz clasica poate fi servita alaturi de preparate culinare diverse si ca sa beneficiati pe deplin de ea, consumati-o cruda impreuna cu morcov ras.

Etichete: salata, praz, reteta

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Aceasta salata este un preparat foarte sanatos, deoarece contine toate ingredientele unei pizza, insa nu necesita coacere...
Salata de cartofi cu ton este o reteta delicioasa si usor de preparat, care se poate servi...
Supa si ciorba de salata este o reteta de primavara, cel putin la fel de gustoasa ca...