Ingrediente:
- un kg si jumatate de cartofi rosii;
- 5 oua fierte tocate;
- 300 grame de maioneza;
- 130 grame de smantana dulce;
- un castravete murat taiat cubulete mici + 2 lingurite de zeama;
- 3 tulpini de telina tocate;
- o ceapa rosie medie cubulete;
- 2 cepe verzi tocate (optional);
- un ardei gras mic, tocat marunt;
- o jumatate de ardei rosu tocat marunt;
- o lingura de mustar;
- o lingura de otet alb;
- o jumatate de lingurita de sare;
- o jumatate de lingurita de zahar;
- o jumatate de lingurita de piper.
Mod de preparare:
- fierbe cartofii rosii, pana se inmoaie usor (intre 8-15 minute, deoarece fierb mai greu daca sunt mai mari si mai rapid daca sunt mai mici).
- scurge cartofii de apa si baga-i la frigider.
- intre timp, amesteca maioneza cu smantana dulce, mustarul, otetul, castravetele murat tocat marunt-marunt (si cu cele 2 lingurite de zeama de la el) intr-un vas mare. Amesteca bine pentru a combina aromele.
- asezoneaza cu zahar, sare si piper si amesteca bine.
- adauga restul de ingrediente (fara cartofi, momentan) si amesteca din nou.
- scoate cartofii din frigider si taie-i cubulete.
- adauga cartofii peste restul de ingrediente, amestecand cu atentie sa nu se sfarame cartofii.
- acopera salata si bag-o la frigider. Ideal ar fi sa o consumi a doua zi, pentru ca aromele se vor simti perfect!
Pofta buna!