Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Considerat hrana regilor, sparanghelul este comercializat si in Romania de cativa ani, si totusi putine gospodine se incumeta sa il gateasca.
Considerat hrana regilor, sparanghelul este comercializat si in Romania de cativa ani, si totusi putine gospodine se incumeta sa il gateasca.
Planta de sparanghel este foarte apreciata in bucataria italiana, franceza sau chineza datorita gustului sau delicat si proprietatilor diuretice.
Sparanghelul se cultiva de peste doua milenii in regiunile mediteraneene.
Daca inca nu ati gustat sparanghel si nici nu aveti idee cum se prepara, incepeti cu o salata simpla de sparanghel, cel putin din curiozitate.
Ingrediente:
- 1 kg sparanghel
- 3 linguri de ulei,
- 1 lingura de otet,
- 1 lingurita de mustar, sare.
Mod de preparare:
Se curata sparanghelul de fibrele tari si se rupe cu mana – nu cu cutitul – in ucati de 3-4 cm. Rupand sparanghelul cu mana, se alege din el numai partea frageda, pe cand cu cutitul s-ar taia si partea lemnoasa, care nu trebuie intrebuintata.
La final, sparanghelul fiert se scurge de lichid.
Mod de servire:
Ca si mod de prezentare, sparanghelul se asaza in salatiera, iar deasupra se toarna sosul de otet si ulei, cu sau fara mustar.
Pont: Pentru a adauga savoare salatei de sparanghel, puteti adauga rondele de ceapa rosie, porumb din conserva, bucatele de branza si rosie.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.