Salata de sparanghel

Salata de sparanghel

Considerat hrana regilor, sparanghelul este comercializat si in Romania de cativa ani, si totusi putine gospodine se incumeta sa il gateasca.

Planta de sparanghel este foarte apreciata in bucataria italiana, franceza sau chineza datorita gustului sau delicat si proprietatilor diuretice.

Sparanghelul se cultiva de peste doua milenii in regiunile mediteraneene.

Daca inca nu ati gustat sparanghel si nici nu aveti idee cum se prepara, incepeti cu o salata simpla de sparanghel, cel putin din curiozitate.

Ingrediente:

- 1 kg sparanghel

- 3 linguri de ulei,

- 1 lingura de otet,

- 1 lingurita de mustar, sare.

Mod de preparare:

1

Se curata sparanghelul de fibrele tari si se rupe cu mana – nu cu cutitul – in ucati de 3-4 cm. Rupand sparanghelul cu mana, se alege din el numai partea frageda, pe cand cu cutitul s-ar taia si partea lemnoasa, care nu trebuie intrebuintata.

2


Se fierbe sparanghelul cu sare, de preferinta separat cozile si varfurile, deoarece acestea fiind mai fragede, s-ar sfarama fierband prea mult.

3

La final, sparanghelul fiert se scurge de lichid.

Mod de servire:

Ca si mod de prezentare, sparanghelul se asaza in salatiera, iar deasupra se toarna sosul de otet si ulei, cu sau fara mustar.

Pont: Pentru a adauga savoare salatei de sparanghel, puteti adauga rondele de ceapa rosie, porumb din conserva, bucatele de branza si rosie.

Etichete: salata, sparanghel, sos, fibre

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Claponul este un cocos castrat care se impaneaza cu bucatele mici de slanina si se frige. Ingrediente: ...
Ideala pentru persoanele cu stomacul sensibil, salata de ardei copti este un fel de mancare apreciat in...
Ciupercile sunt preparate in fel si chip, sunt gustoase, hranitoare, dar mai ales contin o cantitate generoasa...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare