Cum sa faci SALATA de TOAMNA cu PERE

Cum sa faci SALATA de TOAMNA cu PERE

Astazi, iti prezentam o reteta speciala: salata de toamna cu pere. De ce spunem ca e speciala? Contine ingrediente precum radicchio sau andive, pe care cei mai multi romani nu le folosesc in mod uzual. Sa vedem despre este vorba.

Ingrediente:

- un sfert de lingurita de piper negru macinat;

- o para fara samburi feliata subtire;

- o mana de andive tocate;

- o mana de cicoare rosie(radicchio) tocata

- o mana de frunze de salata verde rupte;

- o lingura de capere tocate;

- 3 linguri de ulei de masline;

- 2 linguri de otet balsamic;

- o lingurita si jumatate de mustar de Dijon;

- o jumatate de lingurita de sare Kosher(sare mare);

- 80 grame de nuca tocata si prajita;

- 60 grame de zahar.

Mod de preparare:

- pune zaharul pe foc mediu, intr-o tigaie inalta.

- incalzeste tigaia pana cand zaharul se dizolva (circa 1 minut), apoi mai lasa-l pe foc inca un minut pana cand devine de culoarea caramelului.

- ia zaharul de pe foc si amesteca in el nucile tocate.

- toarna amestecul pe o hartie de copt. Lasa sa se intareasca si apoi rupe in bucati.

- amesteca otetul cu mustarul, adauga si uleiul treptat, apoi caperele tocate, amestecand continuu.

- intr-un castron, amesteca frunzele de salata, andive si radicchio.

- pune deasupra felii de pere, apoi nucile caramelizate.

- toarna dressing-ul(sos rece pe baza de vinegreta sau maioneza, folosit pentru asezonarea salatelor) si condimenteaza cu piper.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Iti prezentam, astazi, o reteta aparte. Vorbim despre salata cu pui, smochine si mozzarella; o salata gourmet...
Vrei o salata gustoasa, satioasa, sanatoasa si usor de preparat? Atunci trebuie sa incerci salata cu oua...
Orice gospodina stie sa prepare salata de sfecla. In cele ce urmeaza nu vom vorbi, insa, despre...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare