Ingrediente:
- un sfert de lingurita de piper negru macinat;
- o para fara samburi feliata subtire;
- o mana de andive tocate;
- o mana de cicoare rosie(radicchio) tocata
- o mana de frunze de salata verde rupte;
- o lingura de capere tocate;
- 3 linguri de ulei de masline;
- 2 linguri de otet balsamic;
- o lingurita si jumatate de mustar de Dijon;
- o jumatate de lingurita de sare Kosher(sare mare);
- 80 grame de nuca tocata si prajita;
- 60 grame de zahar.
Mod de preparare:
- pune zaharul pe foc mediu, intr-o tigaie inalta.
- incalzeste tigaia pana cand zaharul se dizolva (circa 1 minut), apoi mai lasa-l pe foc inca un minut pana cand devine de culoarea caramelului.
- ia zaharul de pe foc si amesteca in el nucile tocate.
- toarna amestecul pe o hartie de copt. Lasa sa se intareasca si apoi rupe in bucati.
- amesteca otetul cu mustarul, adauga si uleiul treptat, apoi caperele tocate, amestecand continuu.
- intr-un castron, amesteca frunzele de salata, andive si radicchio.
- pune deasupra felii de pere, apoi nucile caramelizate.
- toarna dressing-ul(sos rece pe baza de vinegreta sau maioneza, folosit pentru asezonarea salatelor) si condimenteaza cu piper.