Cum sa faci SALATA de TOAMNA cu PERE

Cum sa faci SALATA de TOAMNA cu PERE

Astazi, iti prezentam o reteta speciala: salata de toamna cu pere. De ce spunem ca e speciala? Contine ingrediente precum radicchio sau andive, pe care cei mai multi romani nu le folosesc in mod uzual. Sa vedem despre este vorba.

Ingrediente:

- un sfert de lingurita de piper negru macinat;

- o para fara samburi feliata subtire;

- o mana de andive tocate;

- o mana de cicoare rosie(radicchio) tocata

- o mana de frunze de salata verde rupte;

- o lingura de capere tocate;

- 3 linguri de ulei de masline;

- 2 linguri de otet balsamic;

- o lingurita si jumatate de mustar de Dijon;

- o jumatate de lingurita de sare Kosher(sare mare);

- 80 grame de nuca tocata si prajita;

- 60 grame de zahar.

Mod de preparare:

- pune zaharul pe foc mediu, intr-o tigaie inalta.

- incalzeste tigaia pana cand zaharul se dizolva (circa 1 minut), apoi mai lasa-l pe foc inca un minut pana cand devine de culoarea caramelului.

- ia zaharul de pe foc si amesteca in el nucile tocate.

- toarna amestecul pe o hartie de copt. Lasa sa se intareasca si apoi rupe in bucati.

- amesteca otetul cu mustarul, adauga si uleiul treptat, apoi caperele tocate, amestecand continuu.

- intr-un castron, amesteca frunzele de salata, andive si radicchio.

- pune deasupra felii de pere, apoi nucile caramelizate.

- toarna dressing-ul(sos rece pe baza de vinegreta sau maioneza, folosit pentru asezonarea salatelor) si condimenteaza cu piper.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Lintele sunt leguminoase foarte apreciate in intreaga lume. Multe dintre retetele pe baza de linte au plecat...
Iti prezentam, astazi, o salata ideala pentru masa de Sarbatori. Consistenta, gust formidabil si un aspect pe...
Iti prezentam, astazi, o salata speciala, care merge in orice sezon, desi este o traditie pe masa...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare