Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Acest sufleu se prepara similar cu sufleul de ciocolata, numai ca in loc de cacao sau batoane de ciocolata se foloseste cafea concentrata.
Acest sufleu se prepara similar cu sufleul de ciocolata, numai ca in loc de cacao sau batoane de ciocolata se foloseste cafea concentrata.
Ingrediente:
4 dl lapte,
50 grame faina,
100 grame zahar,
½ baton vanilie sau un pachetel zahar vanilat,
20 grame unt proaspat,
4 galbenusuri,
6 albusuri,
unt pentru uns forma,
o lingura zahar pudra,
3 linguri de cafea concentrata.
Mod de preparare:
Se toarna laptele rece peste faina, amestecand intr-una sa nu se faca cocoloase.
Se adauga zaharul si vanilia. Se pune pe foc, amestecand mereu, iar cand incepe sa fiarba se da de o parte si se adauga untul.
Dupa ce a mai pierdut din caldura, se pun galbenusurile, pe rand, cafeaua si la urma albusurile batute spuma, amestecand usor.
Se toarna compozitia intr-o forma rezistenta la foc, unsa cu unt, se netezeste cu lama cutitului si se cresteaza deasupra.
Se da la cuptor la foc potrivit. Dupa o jumatate de ora, cand sufleul a crescut, se presara deasupra putin zahar pisat.
Mod de servire:
Se mai lasa 10 minute pana se topeste zaharul si se serveste imediat.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.