Cum sa faci fata ultimelor saptamani de sarcina?

 Cum sa faci fata ultimelor saptamani de sarcina?

Bebelusii nascuti dupa 37 saptamani de sarcina sunt considerati la termen.

Iata cum puteti face fata ultimelor saptamani de sarcina:

In primul rand trebuie sa fiti mereu pregatite, deoarece bebelusii se nasc in general intre 37 si 42 de saptamani de sracina.

La 37 de saptaman,i un bebelus cantareste aproximativ 3 kg si are o lungime de 50 de cm.  

Bebelusii nascuti la termen se pregatesc pentru nastere si  pentru viata dinafara uterului, facand exercitii de respiratie si sugandu-si degetele.

Asteptati-va la secretii de colostru, in ultimele saptamani de sarcina. Aplicati tampoane de vata pe sani, pentru a preveni patarea hainelor. Colostrul este lichidul care iese inaintea laptelui si contine nutrienti si anticorpi benefici pentru nou-nascuti.

Cu cateva saptamani inainte de nastere puteti sa va asteptati sa aveti parte de contractii. Acestea sunt niste contractii de pregatire a uterului pentru nastere, care isi maresc intensitatea odata cu apropierea termenului.

Fiti atente la semnele de inceput de travaliu, date de organism: ruperea vaselor de sange din cervix, cauzata de dilatarea acestuia, in timpul pregatirii pentru nastere.

Pregatiti-va pentru pierderea dopului gelations cervical. Acesta impiedica bacteriile sa ajunga la fat, in timpul nasterii si este elimnat, ca semn al inceperii travaliului.

Pregatiti-va pentru eliminarea lichidului amniotic. Aceasta inseamna ca sacul amniotic s-a rupt. Lichidul amniotic este de obicei transparent si anunta inceputul travaliului.

O data ce incepeti sa simtiti dureri de spate si abdomen, trebuie sa stiti ca travaliul a inceput. Unele femei descriu aceste contractii ca niste crampe mestruale puternice. Constractiile sunt la inceput neregulate si scurte, devenind din ce in ce mai puternice si mai regulate.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Sarcina nu este doar una dintre perioadele minunate ale vietii, ci si un subiect pentru numeroase povesti...
O femeie poate suferi diverse modificari fizice, emotionale si psihologice in timpul sarcinii. Aceste schimbari se pot...
Esti insarcinata si ai vrea sa faci sex, dar ai temeri? Nu ai de ce! Credinta populara...