Cum sa faci ketchup

Cum sa faci ketchup

Cei mai multi oameni consuma ketchup, insa putini stiu sa il prepare! Daca iti place ketchup-ul, e pacat sa nu incerci, mai ales ca se face foarte simplu. Varianta de casa e mult mai sanatoasa, deoarece contine o cantitate mica de indulcitori. Prin comparatie, ketchp-ul din comert este facut, in marea majoritate, cu sirop de porumb cu fructoza.

Ketchup-ul pe care il cumperi in mod regulat din magazine nu e chiar cel mai sanatos. Cum scriam si sus, majoritatea producatorilor introduc in reteta sirop de porumb cu un nivel ridicat de fructoza. Chiar si cele care nu sunt facute cu ingredientul de care tocmai am pomenit lasa de dorit, neavand tocmai gustul pe care il doresti.

Asadar, iti oferim o alternativa sanatoasa: ketchup-ul de casa. Sanatos, usor de facut si foarte gustos!

Ingrediente:

- un sfert de cana de pasta de rosii(daca e de casa, cu atat mai bine).

- o lingura de miere/sirop de artar.

- un sfert de cana de otet din vin alb.

- o jumatate de lingurita de usturoi pudra.

- o jumatate de lingurita de ceapa pudra.

- sare, dupa gust.

Mod de preparare:

- amesteca toate ingredientele intr-o tigaie mare.

- pune tigaia la foc mediu, pana cand obtii un amestec compact.

- gusta ketchup ul. Daca iti place mai dulce, poti adauga miere.

- poti pastra ketchp-ul la frigider cateva saptamani, intr-un recipient de sticla.

- daca vrei sa-l pastrezi mai mult, il poti congela!

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Cum sa prepari ketchup moldovenesc

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Friptura la gratar e intotdeauna mai gustoasa cu sos barbecue. Sosurile din comert, insa, contin conservanti, zahar...
Ketchup-ul de casa se face din ingrediente naturale si contine doar 9 calorii, fiind foarte sanatos si...