Cum sa faci mustar

Cum sa faci mustar

Mustarul este un condiment extrem de popular pe intreaga planeta. Poate fi consumat intr-o multime de preparate. Schimba intotdeauna in bine gustul respectivului preparat. Poti cumpara mustarul dorit din magazin sau ai posibilitatea sa il faci acasa! Nu e deloc dificil si nici prea costisitor. La fel de important: e mult mai sanatos! Varianta de casa nu contine diversi stabilizatori, asa cum se intampla cu majoritatea produselor din comert!

Ingrediente mustar de casa:

- 55 grame de seminte de mustar(le gasesti in hipermarket-uri).

- 80 mililitri de otet din vin alb.

- 80 mililitri de vin alb sec/apa.

- o lingura de sirop de artar.

- o lingurita de turmeric macinat.

- o jumatate de lingurita de sare.

- un varf de cutit de praf de ardei iute cayenne.

- 2-4 linguri de apa calda, daca este necesar.

- 2-3 lingurite de hrean gata pregatit(optional).

Mod de preparare mustar de casa:

- combina toate ingredientele, cu exceptia hreanului, intr-un bol din otel inoxidabil. Acopera vasul si nu umbla la el 2-3 zile.

- pune ingredientele intr-un blender si paseaza-le cat mai fin.

- adauga 2-4 linguri de apa, daca mustarul este prea gros.

- da si hreanul prin blender, daca folosesti.

- consuma mustarul in maximum o luna. il poti pastra si la congelator, dar nu mai mult de 6 luni.

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Cum poti preveni cancerul cu ajutorul mustarului?

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Cartofi copti cu mustar - o reteta ideala atat pentru vegetarieni, cat si pentru cei care aleg...
Gogosari in sos de mustar - o reteta foarte simpla pe care orice gospodina si-ar dori sa...
Salata de cartofi poate parea o reteta saraca in ingrediente. Nu si aceasta! In opinia multor bucatari...