Ciorba de chitici (pesti marunti)

Ciorba de chitici (pesti marunti)

Ciorba de chitici sau de pesti marunti se prepara similar cu cea de crap sau morun.

Ingrediente:

- 2 litri apa

- 1 litru bors

- 600 g chitici (pestisori marunti)

- zarzavat de supa

- 3 linguri orez

- verdeata, sare.

Mod de preparare:

1

Se taie marunt mult zarzavat de supa si se fierbe intr-o oala cu apa.

2

Se curata pestisorii marunti de mate, strangandu-i de la coada spre cap, iar daca sunt mari si au solzi, se curata si de solzi. Se spala si se pun la fiert in apa cu zarzavat.

3

Se adauga borsul fiert separat si sare. Pestele nu se fierbe prea mult ca sa nu se sfarame.

4

Cand este aproape gata, se adauga o mana de verdeata tocata.

Etichete: ciorba, pesti, crap

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Apreciata in special in Delta Dunarii si la Marea Neagra, ciorba de crap cu bors se prepara...
Aceasta ciorba, preparata cu peste de apa dulce si paprika picanta este gatita de catre pescari, in...
Ciorba de linte si naut cu afumatura - o minunatie culinara, pe care daca n-ai incercat-o, pana...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare