Ciorba de dovlecei

Ciorba de dovlecei

O reteta de legume gustoasa si sanatoasa, care poate fi servita inclusiv de lacto-vegetarieni este ciorba cu dovlecei.

Daca tineti post, taiati din lista ingredientelor oul si smantana. Racoroasa pentru zilele calduroase, ciorba de dovlecei este gata in aproximativ o ora.

Ingrediente:

- 2 litri apa

- un litru bors

- zarzavat de supa

- 3 dovlecei frumosi

- 2 rosii

- verdeata

- sare

- un galbenus si 2 linguri de smantana sau o lingura de ulei si o lingura de faina.

Mod de preparare:

1

Se pun la fiert intr-o oala cu apa, o ceapa taiata marunt, un morcov si un patrunjel intregi.

2

Cand zarzavatul este fiert, se adauga borsul fiert separat, dovleceii curatati si taiati potrivit, rosiile si putin marar si patrunjel verde.

3

Se potriveste de sare si se observa sa nu fiarba prea mult, pentru ca dovleceii sa nu se sfarame.

Optional: La ciorba se poate adauga putin rantas de faina cu ulei sau se drege cu un galbenus si putina smantana.

Pentru ca ciorba sa aiba un aspect estetic, chiar si in varianta de post, este recomandat sa picurati putin ulei inainte sa luati preparatul de pe foc.

Etichete: ciorba, dovlecei, post

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

O ciorba modesta si economica poate fi numita ciorba din crupe de porumb sau pasat. Ciorba de...
Daca vrei sa iti detoxifici organismul si sa te vitaminizezi in acelasi timp, alege pentru felul principal...
Ciorba de linte si naut cu afumatura - o minunatie culinara, pe care daca n-ai incercat-o, pana...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare