Cum sa faci CIORBA de PERISOARE cu VARZA ROSIE

Cum sa faci CIORBA de PERISOARE cu VARZA ROSIE

Ciorba de perisoare este printre cele mai apreciate preparate traditionale romanesti. Astazi, iti prezentam o reteta care o sa ti se para, probabil, inedita: ciorba de perisoare cu varza rosie. 

Ingrediente:

- 500 gr carne tocata de porc;

- un ou;

- 70 gr orez;

- o ceapa mica tocata;

- sare;

- cimbru;

- marar;

- piper dupa gust;

- 4 morcovi;

- 2 cepe medii;

- o varza mica rosie;

- un ardei rosu;

- un ardei gras galben;

- 3 linguri ulei de floarea soarelui;

- o lingurita bobite de mustar;

- 200 ml suc de rosii;

- o foaie de dafin;

- patrunjel si telina verde proaspat tocate;

- 5 l apa plata;

Mod de preparare:

- curata legumele si spala-le sub jet de apa rece.

- ceapa tocata si ardeiul taiat bucati se pun la sotat, in 3 linguri ulei de floarea soarelui.

- adauga morcovii taiati rondele, varza rosie tocata, punem apa plata, foaia de dafin, bobitele de mustar, sare si piper dupa gust si lasa-le sa fiarba aproximativ 20 minute.

- amesteca oul cu carnea tocata, orezul, cimbrul, mararul uscat. Sare si piper dupa gust.

- formeaza perisoare de marimea dorita, pune-le in ciorba care clocoteste, redu focul, adauga si sucul de rosii, lasa sa fiarba pana se ridica perisoarele la suprafata.

- opreste focul, presara verdeata proaspat tocata, lasa cateva minute sa se intrepatrunda aromele si e gata!

Pofta buna!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Fie ca e vorba de ciorba de perisoare, ciorba de burta sau ciorba de fasole, ciorba este...
Inclusa chiar si in meniul copiilor care au implinit 10 luni, ciorba de perisoare este printre cele...
Perioada sarbatorilor de iarna reprezinta un adevarat ospat pentru romani. Preparatele gustoase din carne porc primeaza pe...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare