Cum sa faci supa de MAZARE si MENTA

Cum sa faci supa de MAZARE si MENTA

Supa de mazare si menta are un gust aparte si se prepara relativ repede: cam intr-o jumatate de ora. Poate fi consumata oricand, insa e indicata mai ales in sezonul cald, cand canicula ne da atatea batai de cap.

Ingrediente:

- 300 g de mazare;

- 6 fire de ceapa verde;

- 4 linguri de menta tocata marunt;

- un cartof potrivit;

- un catel de usturoi;

- 850 ml de supa de pui sau de legume;

- o lingurita de zahar;

- o lingura de zeama de lamaie sau de lime;

- 150 ml de smantana.

Mod de preparare:

- fierbe ceapa verde tocata marunt cu cartoful si usturoiul pisat in supa de pui sau de legume.

- da in clocot amestescul, apoi fixeaza focul la mic si continua fierberea pana ce legumele devin moi.

- adauga mazarea si mai fierbe amestecul pentru 5 minute.

- adauga menta, zaharul si zeama de lamaie si lasa supa sa se racoreasca.

- zdrobeste legumele intr-un blender, apoi adauga smantana si amesteca bine.

- serveste supa cu crutoane.

Pofta buna!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Astazi, iti prezentam o reteta usor de pus in practica, care iti va oferi un gust de...
Legumele si fructele sunt un izvor de sanatate, indiferent in ce sezon le consumi. Vara, majoritatea acestor...
Aceasta reteta poate fi preparata pe tot parcursul anului deoarece in lipsa la mazare pastai se poate...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare