Cum sa faci fanesca

Cum sa faci fanesca

Fanesca este o supa din America Latina(Ecuador) care este servita doar in timpul Saptamanii Sfinte, o sarbatoare mare in acea zona a lumii. Supa necesita multa pricepere si destul timp pentru preparare, motiv pentru care multe multe familii din Ecuador organizeaza chiar un eveniment pentru a gati fanesca, lucrand impreuna in bucatarie.

Cum sa prepari fanesca. Ingrediente:

- un kilogram de cod sarat

- 2 linguri de ulei de rapita.

- o ceapa spaniola;

- 6 catei de usturoi, decojiti si tocati marunt.

- cateva boabe de piper verde;

- o jumatate de ceasca cu frunze de coriandru, pentru decorare.

- o cana de bulion de peste.

- 150 grame de boabe de porumb fiert;

- o cana de fasole fiarta.

- o cana de boabe andine(fasole specifica), fierte.

- o ceasca de linte, fiarte.

- 4 cesti de lapte.

- o ceasca de orez alb, fiert.

- 450 grame de dovleac gatit.

- 230 grame dovleac neprelucrat, tocat.

- un pachet de mazare congelata si morcovi(280 grame).

- 150 grame de varza, tocata si gatita.

- 2 morcovi, curatati si feliati.

- 200 grame de conopida, cruda.

- 3 oua, fierte, decojite si taiate in felii.

Cum sa prepari fanesca. Pasi:

- pune codul la desarat intr-un castron cu apa pentru 12 ore. Din 4 in 4 ore, schimba apa.

- pune uleiul la incins intr-o oala/tigaie inalta, incapatoare.

- adauga ceapa, usturoiul, piperul verde si cilantrul.

- continua sa fierbi compozitia pentru 3 minute, in timp ce amesteci cu o lingura de lemn.

- adauga pestele si continua sa gatesti amestecul pentru inca 10-12 minute.

- scoate codul intr-un castron separat si faramaiteaza-l cu o furculita.

- peste amestecul din tigaie, adauga porumbul, fasole, boabele andine, lintea si laptele.

- gateste supa inca 6-8 minute, amestecand din cand in cand.

- adauga orezul, dovleacul gatit, mazarea congelata si morcovii si mai gateste supa pentru 5 minute.

- adauga dovleacul neprelucrat, tocat, varza, morcovul si conopida in oala/tigaie si amesteca pentru a le incorpora in tocana.

- adauga codul faramitat si gateste supa, amestecand, pentru inca 4 minute

- decoreaza supa cu jumatati de oua fierte si frunce de coriandru.

Spor la treaba si pofta buna!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ai criza de idei cand vine vorba de mancarurile pe care sa le consumi in perioada Postului?...
Fanesca este o supa din America Latina(Ecuador) care este servita doar in timpul Saptamanii Sfinte, o sarbatoare...
Ti-e pofta de o ciorba gustoasa, fara carne si plina de vitamine? Borsul de dovlecei cu stevie...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare