Cum sa faci fanesca

Cum sa faci fanesca

Fanesca este o supa din America Latina(Ecuador) care este servita doar in timpul Saptamanii Sfinte, o sarbatoare mare in acea zona a lumii. Supa necesita multa pricepere si destul timp pentru preparare, motiv pentru care multe multe familii din Ecuador organizeaza chiar un eveniment pentru a gati fanesca, lucrand impreuna in bucatarie.

Cum sa prepari fanesca. Ingrediente:

- un kilogram de cod sarat

- 2 linguri de ulei de rapita.

- o ceapa spaniola;

- 6 catei de usturoi, decojiti si tocati marunt.

- cateva boabe de piper verde;

- o jumatate de ceasca cu frunze de coriandru, pentru decorare.

- o cana de bulion de peste.

- 150 grame de boabe de porumb fiert;

- o cana de fasole fiarta.

- o cana de boabe andine(fasole specifica), fierte.

- o ceasca de linte, fiarte.

- 4 cesti de lapte.

- o ceasca de orez alb, fiert.

- 450 grame de dovleac gatit.

- 230 grame dovleac neprelucrat, tocat.

- un pachet de mazare congelata si morcovi(280 grame).

- 150 grame de varza, tocata si gatita.

- 2 morcovi, curatati si feliati.

- 200 grame de conopida, cruda.

- 3 oua, fierte, decojite si taiate in felii.

Cum sa prepari fanesca. Pasi:

- pune codul la desarat intr-un castron cu apa pentru 12 ore. Din 4 in 4 ore, schimba apa.

- pune uleiul la incins intr-o oala/tigaie inalta, incapatoare.

- adauga ceapa, usturoiul, piperul verde si cilantrul.

- continua sa fierbi compozitia pentru 3 minute, in timp ce amesteci cu o lingura de lemn.

- adauga pestele si continua sa gatesti amestecul pentru inca 10-12 minute.

- scoate codul intr-un castron separat si faramaiteaza-l cu o furculita.

- peste amestecul din tigaie, adauga porumbul, fasole, boabele andine, lintea si laptele.

- gateste supa inca 6-8 minute, amestecand din cand in cand.

- adauga orezul, dovleacul gatit, mazarea congelata si morcovii si mai gateste supa pentru 5 minute.

- adauga dovleacul neprelucrat, tocat, varza, morcovul si conopida in oala/tigaie si amesteca pentru a le incorpora in tocana.

- adauga codul faramitat si gateste supa, amestecand, pentru inca 4 minute

- decoreaza supa cu jumatati de oua fierte si frunce de coriandru.

Spor la treaba si pofta buna!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Cand te gandesti la supa de curry, prima varianta care, probabil, iti vine minte este cea in...
Iti plac supele cu taitei? Daca da, atunci supa pho bo este potrivita pentru tine. Este una...
Ai criza de idei cand vine vorba de mancarurile pe care sa le consumi in perioada Postului?...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare