Cum poti sa cresti durata de viata a bateriei de pe smartphone-ul tau?

Cum poti sa cresti durata de viata a bateriei de pe smartphone-ul tau?

Smartphone-urile (si aplicatiile instalate pe ele) sunt utile, inteligente si perfecte pentru o serie intreaga de sarcini si activitati.

Dezavantajul major este durata de viata foarte scurta a bateriei, care are prostul obicei de a fi epuizata exact in momentul in care ai cea mai mare nevoie de smartphone-ul tau.

Afla cum poti creste durata de viata a smartphone-ului tau, chiar acum.

Etape de urmat:

1

Foloseste aplicatia Task Manager cat mai des. Cu ajutorul ei, poti inchide toate programele/aplicatiile pe care nu le mai folosesti, care consuma bateria si care forteaza procesorul sa lucreze degeaba.
Pentru telefoanele cu android, fie vei gasi aplicatia "Task Manager" preinstalata, fie o poti descarca de pe Google Play, daca nu o ai. Pentru telefoanele cu iOS, dublu click pe butonul "home", apoi apasa (si tine apasat) pe app, apoi click pe butonul de minus (-) din colt, pentru a-l sterge din memorie.

2

Incarca-ti smartphone-ul cat mai des. Spre deosebire de vechile telefoane, cele mai moderne (inclusiv smartphone-urile) au o baterie Lithium-Ion, ceea ce inseamna ca smartphone-ul tau nu se va supraincarca si bateria nu va pati nimic.

3

Opreste 4G-ul, Bluetooth-ul, GPS-ul si WiFi-ul, daca nu le folosesti pe moment. Toate aceste aplicatii consuma (de cele mai multe ori, inutil) foarte multa baterie. Asadar, daca nu le folosesti, ai grija sa fie oprite.

4

Verifica luminozitatea telefonului tau. Ai grija (pe timpul zilei, macar) ca ea sa fie la un nivel mai scazut sau sa autoregleze, pentru a salva bateria.

5

Ai grija ca smartphone-ul tau sa nu se incalzeasca prea tare! Procesorul este cel care lucreaza pentru ca tu sa profiti de toate aplicatiile instalate. In cazul in care el lucreaza intens si ai foarte multe aplicatii deschise, procesorul se va incinge, motiv pentru care ar trebui sa te opresti pentru cateva momente, sa inchizi aplicatiile si sa lasi telefonul sa revina la o temperatura normala.

6

Bateria poate fi inlocuita! In cazul in care nimic din ce am scris mai sus nu functioneaza si bateria ta rezista foarte, foarte putin, cel mai probabil, a venit momentul sa o inlocuiesti. Poti cumpara o noua baterie direct de la producator sau de la magazinele specializate.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Smartphone-ul a devenit un partener al vietii noastre, indiferent de sarcini, avand un rol important in activitatile...
Iata cum se prelungeste durata de viata a unei baterii de Smartphone in sapte pasi: Opriti...
Autentificarea faciala reprezinta cel mai comod sistem de deblocare a telefonului mobil. Nu mai e necesara folosirea...