Obiective turistice in Brasov. Locuri incarcate de istorie din inima tarii

Obiective turistice in Brasov. Locuri incarcate de istorie din inima tarii

Judetul Brasov este unul dintre cele mai frumoase judete din Romania. Face parte din regiunea istorica Transilvania, fiind un judet strabatut, in mare parte, de Muntii Carpati. Zona este incarcata de istorie, aici circuland cu mandrie legendele legate de Dracula.

Obiective turistice in Brasov:

Castelul Bran este celebru in toata lumea, datorita legendelor legate de Dracula. Gasesti locul incarcat de istorie si de legende la 30 kilometri de municipiul Brasov. Una dintre povestile preferate ale locului spune ca aici a trait celebrul vampir care isi tragea in teapa victimele. In realitate, castelul a apartinut initial Regelui Ludovic I al Ungariei. De-a lungul anilor, Branul a trecut prin patrimoniul mai multor familii importante. In 1948 a fost nationalizat de statul roman. In 2006, dupa un proces care a durat multi ani, castelul a revenit mostenitorilor familiei de Habsburg. Castelul poate fi vizitat in orice zi a anului!

Cetatea Rasnov dateaza din secolul al XIII-lea! Cu toate ca e faorte veche, ramane una dintre cele mai bine cetati din Transilvania. A fost ridicata din lemn de catre cavalerii teutoni. Apoi, in secolul al XIV-lea, cetatea avea sa fie refacuta din piatra. De pe dealul unde a fost ridicata, cetatea avea un rol de strajer, cu o vizibilitatea foarte buna! Poti vizita cetatea Rasnov de luni pana duminica, in intervalul orar 9.00-18.00.

Cetatea Rupea a fost construita, initial, cu rol de refugiu. In timpurile dacilor care au locuit in zona, asezarea se numea Rumidava, ca mai apoi, dupa cucerirea de catre Imperiul Roman, aceasta sa isi schimbe denumirea in Rupes, care in latina inseamna stanca. E deschis tot anul, doar orele fiind diferite in functie de sezon.

Biserica Neagra este cel mai mare lacas de cult in stil gotic din sud-estul Europeisi. E o biserica inalta de 37 metri si lunga de 90 metri! Aqre 3 clopote imense si o capcaitate de 5000 locuri! A fost ridicata in 1377. In 1689, in umra unui incendiu, a fost arsa o parte din cladire. De aici, denumirea din zilele noastre. In interiorul bisericii se gaseste cea mai mare orga inca functionala dintre cele 140 construite de maestrii familiei Buchholz. Poti vizita lacasul in orice si a anului.

Casa Sfatului a fost construita in 1420, suferind numeroase modificari de-a lungul anilor. Vei gasi, aici, 3 000 piese expuse in 123 de vitrine si 17 sali, structurate pe departamente de arheologie, istorie medie si istorie moderna, care alcatuiesc expozitia permanenta Brasov – istorie, cultura si civilizatie.

Turnul Alb si Turnul Negru aveau rolul de a apara orasul de invazii. AU FOST RIDICATE INTRE 1460 si 1494. Turnul Alb are o inaltime de 20 metri spre oras si 18 metri spre deal, fiind construit pe plan semicircular deschis. Diametrul acestui turn este de 19 metri. Cetatea comunica direct cu acesta printr-un pod mobil. Turnul Negru a fost construit ca o fortificatie independentasi are o inaltime de peste 11 metri. Are sase goluri de tragere pe fiecare dintre fatade si trei galerii etajate. Turnul Negru tinea legatura cu cetatea Brasovului printr-un pod pana la Bastionul Fierarilor.

Prima scoala Romaneasca. Aici s-au predat primele lectii copiilor in limba romana. Se intampla in 1530. Vei gasi aici, pe langa arhitectura superba, colectii de carte veche, documente originale ale domnitorului Constantin Brancoveanu si chiar cataloage care au apartinut claselor de elevi din secolul al XVI-lea.

Bastionul Graft a fost ridicat intre 1515 si 1521, avand rol de legatura intre cetate si Turnul Alb. A fost modificat in timp, devenind chiar punte peste canalul unde erau captate apele care veneau din Schei. In 2005 s-au finalizat lucrarile de modernizare , iar locul a devenit muzeu.

Citeste si: Obiective turistice in Botosani. Eminescu, Enescu, Iorga!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Mergem astazi in estul tarii, mai exact in judetul Vaslui, parte a regiunii istorice Moldova. Vasluiul este...
Periplul nostru prin minunata Romanie continua. Azi, ajungem langa Marea Neagra, la granita cu Ucraina, mai exact...
Judetul Timis face parte din Regiunea Istorica Banat, fiind un teritoriu de granita cu Ungaria si Serbia....