Aparate climatizare, aer conditionat

Lista articolelor despre aparate climatizare si aer conditionat pe AflaCum.ro

Articole despre aparate climatizare si aer conditionat

Citeste cele mai noi articole despre aparate climatizare si aer conditionat publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre aparate climatizare si aer conditionat, pe AflaCum.ro!

Chiar si cele mai bune aparate de climatizare au nevoie de reparatii din cand in cand. Acum ca in sfarsit te-ai hotarat ce aparat de aer conditionat sa cumperi, e foarte important sa urmezi aceste sfaturi pentru a-l folosi corespunzator:

Ventilatia. Regula numarul 1 pentru aparatele de climatizare este ventilarea lor corespunzatoare, printr-o fereastra sau un perete. Un aparat climatizare ventileaza aer cald, umed din interior catre exterior. Urmeaza instructiunile producatorului despre ventilarea standard cand vine vorba de ventilatia unitatii tale, caci standardele difera de la model la model. Vei primi deseori o trusa cu sistem de ventilare sau vei putea cumpara una ca si completare a pachetului. Trusa va include un furtun si un echipament pentru ferestre, care asigura optiuni de ventilare pentru o gama larga de marimi si stiluri de ferestre. Verifica daca fereastra pe care vrei sa instalezi ventilatia se potriveste tipurilor de fereastra specificate de trusa(ex. glisanta sau batanta).

Curentul electric disponibil. Asigura-te ca instalatia de curent electric e corespunzatoare, in asa fel incat sa nu arzi sigurantele. Aparatele de climatizare consuma mult curent si nu ti-ai dori sa schimbi sigurantele. Nu folosi prelungitoare la aparat deoarece s-ar putea incalzi si deveni un pericol de incendiu.

Tavile de evacuare a apei. Aparatele de climatizare vor avea sisteme diferite de a elimina condensul format prin diferitele procese de racire. Unele unitati au tavi de evacuare a apei, in timp ce altele folosesc un furtun pentru eliminarea continua a apei (furtun dublu de evacuare). Daca unitatea ta are o tava de evacuare a apei, goleste-o cu frecventa recomandata de producator. In caz contrar, aparatul tau de va opri automat sau va curge apa din tava. De asemenea, trebuie sa verifici daca tava de evacuare e accesibila pentru ca dispunerea acestora e diferita in functie de aparat.

Schimbarea filtrelor. Aparatul poate avea doua tipuri diferite de filtre – un filtru carbon care ajuta la eliminarea mirosurilor si un filtru de aer care colecteaza particulele de praf. Acestea se pot inlocui sau spala in mod regulat, in functie de tipul lor. Repet, informatiile despre cat de des trebuie schimbat filtrul(sau filtrele) se gasesc in instructiunile de utilizare.

Furtunul de evacuare. Asigura-te ca mentii furtunul de evacuare drept cand sistemul de ventilare functioneaza. Cand instalezi acest furtun, e bine sa-l scurtezi, dar nu si sa-i adaugi o bucata in lungime. Evident, incearca sa-l pui intr-un loc unde bunica nu se va impiedica daca nu are ochelarii pe nas.

Daca urmezi aceste sfaturi pentru folosirea aparatelor de aer conditionat portabile, te indrepti spre o vara racoroasa.

 

Daca ai un aparat de aer conditionat, cel mai probabil ii folosesti functiile fara probleme. Totusi, le folosesti in mod corect? Stii cu exactitate ce face fiecare? Spre exemplu, exista functia racire si functia dezumidificare. Ele sunt asemanatoare, insa nu fac chiar aceeasi treaba!

Ce se intampla cu aerul conditionat cand se afla pe modul dezumificare(dry):

- aerul trece prin vaporizator sub forma de grila sau conducte, prin care trece agentul refrigerent;

Canicula este greu de suportat, mai ales daca stai intr-un apartament situat pe un etaj superior. Ideal ar fi sa instalezi un aparat de aer conditionat. Odata instalat, evident trebuie sa inveti sa-l folosesti, dar si sa-l pastrezi in conditii optime.

Cum sa setezi temperatura aparatului de ae conditionat:

- temperatura trebuie sa fie cuprinsa intre 21 si 25 grade Celsius;

Canicula este greu de suportat, mai ales daca stai intr-un apartament situat pe un etaj superior. Iar daca, in aceasta situatie, nu ai nici un aparat de aer conditionat, atmosfera va deveni insuportabila. Trebuie sa aplici cateva trucuri pentru a racori casa! Altfel, nu vei dormi bine sau chiar vei trai nopti intregi de insomnie.

Raceste camera pe timp de zi:

- aeriseste corect. Inchide ferestrele cand temperatura exterioara este mai mare de 25 grade. Deschide-ele cand valorile scad sub aceasta birna. De obicei, cel mai racoare este intre 4 si 7 dimineata.

Canicula nu se lasa dusa cu una cu doua! Daca locuiesti intr-o casa fara aparat de aer conditionat, e foarte dificil sa treci peste temperaturile extreme. Dificil, dar nu imposibil. Astazi, iti aratam cum poti racori locuinta altfel decat folosind telecomanda de la aer.

1. Ferestre acoperite. Pe aici intra valul de caldura! Asa ca tine ferestrele inchise in timpul zilei si acopera-le(draperie, jaluzele, folii de aluminiu, folie de protectie solara).

2. Flori pe marginea pervazului. Plaseaza ghivece cu plante pe marginea pervazului. Ele vor ajuta la mentinerea unei temperaturi respirabile in casa. Oxigenul degajat de plante este esential, mai ales cand temepratura din casa a depasit 37 grade!

Pentru a putea incarca sistemul de Aer Conditionat al unei masini aveti nevoie de un kit special si de un tip corespunzator de refrigerant, pe care le puteti achizitiona de la orice magazin cu piese auto si trebuie sa parcurgeti urmatorii pasi:

1. Gasiti low pressure port (conducta de joasa presiune). Aceasta este mai groasa si are o supapa acoperita de un capac albastru sau negru;

2. Retrageti acul de la supapa furtunului (supapa este deschisa) si infiletati butelia sigilata pe capatul potrivit al furtunului;

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Daca doriti sa incarcati instalatia de aer conditionat din masina veti avea nevoie de un kit ce...
Temperaturile ridicate din timpul verii pot crea o senzatie de disconfort, ce poate impiedica buna functionare a...
Calatoriile in scop de serviciu sunt constructive si pe alocuri distractive. O calatorie implica asimilarea de noutati,...