Calculator, windows

Lista articolelor despre calculator si windows pe AflaCum.ro

Articole despre calculator si windows

Citeste cele mai noi articole despre calculator si windows publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre calculator si windows, pe AflaCum.ro!

Verificarea versiunii Windows a unui computer se realizeaza foarte usor, dupa cum urmeaza:

1. Deschideti casuta Run. O puteti accesa fie din meniul Start, fie apasand ⊞ Win+R.

2. Deschideti About Windows. Tastati winver si apasati ↵ Enter.

Cunoasterea versiunii Windows de pe un calculator sau laptop este necesara in vederea remedierii anumitor probleme sau pur si simplu pentru cultura generala a unui utilizator.

Iata cum se verifica acest lucru:

Deschideti casuta Run, din meniul Start sau apasand tastele ⊞ Win+R.

O adresa de Protocol de Internet, cunoscuta simplu ca adresa IP reprezinta un identificator numeric asociat unui dispozitiv (PC, laptop, telefonetc.) conectat la o retea.

Adresa IP este folosita pentru a identifica dispozitivul in cadrul unei retele si a putea comunica in ambele directii cu el, fiind compusa din 4 cifre, separate printr-un punct si folosite in mod binar, cu valori cuprinse intre 0 si 225, de exemplu: 87.248.122.122.

Daca adresa de IP v-a fost blocata, nu puteti accesa anumite servicii online sau pur si simplu nu doriti sa fiti recunoscuti dupa IP, o puteti schimba, dupa cum urmeaza:

Daca esti nevoit sa transferi fisiere de dimensiuni mari de pe un calculator pe altul sau pur si simplu iti doresti sa joci un joc online, impreuna cu unul dintre prietenii tai si nu stii cum poti face aceste lucruri mai usor, noi avem o solutie: conecteaza cele 2 calculatoare direct!

Cum poti face acest lucru?

Mai intai, conecteaza-le printr-un cablu simplu de conectare, suficient de lung cat sa ajunga la ambele calculatoare. Acest lucru nu este suficient, totusi, pentru ca, deocamdata, cele doua calculatoare conectate nu se vad inca. De aceea, va fi nevoie sa modifici si setarile celor doua calculatoare.

Hard diskul unui calculator poate fi impartit in mai multe zone, numite partitii. Fiecarei partitii i se aloca o memorie, de care va dispune pentru a stoca fisiere, informatii sau pentru a instala mai multe sisteme de operare pe acelasi calculator.

Cum poti crea partitii in Windows, vei afla imediat.

Deschide "Disk Management".  Start -> Control Panel -> System and Security -> Administrative tools -> Create and format disk partitions.

PC-ul este o necesitate in societatea secolului al XXI-lea. A devenit indispensabil, atat in cazul job-urilor de birou, cat si in multe activitati personale. Pentru a-l folosi cum se cuvine, trebuie sa inveti bine functiile sale. Chiar si pe cele mai putin populare, cum ar fi scurtaturile de tastatura. Acestea sunt esentiale pentru cei care vor sa lucreze rapid.

Mai jos, iti prezentam o lista cu scurtaturile de tastatura pe care le consideram cele mai importante.

COMENZI RAPIDE IN WINDOWS

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Tasta Windows(Win), pe care o gasesti pe orice tastatura de laptop sau PC, nu serveste doar pentru...
Oboseala oculara afecteaza din ce in ce mai multi oameni, care prin natura meseriei petrec mult timp...
Oricui i se poate intampla sa-si uite parola computerului si sa nu reuseasca sa-l acceseze. Iata cum...
Functia Image Preview este foarte utila atunci cand este vorba de fisierele grafice din Windows, deoarece permite...
Iata cum puteti sterge fisierele din computer direct, fara a le trimite in Recycle Bin, daca sunteti...
Durata de viata prelungita a bateriei unui dispozitiv electronic este foarte importanta, mai ales daca acesta este...