Carne miel, ciulama

Lista articolelor despre carne miel si ciulama pe AflaCum.ro

Articole despre carne miel si ciulama

Citeste cele mai noi articole despre carne miel si ciulama publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre carne miel si ciulama, pe AflaCum.ro!

Mai putin populara comparativ cu ciulamaua de pasare sau de ciuperci, cei care prefera carnea de ovine, pot obtine acest preparat culinar si din carne de miel. Reteta de primavara gatita in preajma sarbatirolor pascale, ciulamaua de miel are la baza carne, zarzavat de supa si sos alb.

Ingrediente:

- un kg carne,
- un litru apa,
- un morcov,
- o ceapa,
- un patrunjel,
- o lingura de unt,
- o lingura de faina,
 - sare.

Mod de preparare:

Se taie carnea in bucatele potrivite.

Se pune la fiert cu un litru de apa rece si sare.

Unii spun despre ciulamaua de ciuperci ca este mai gustoasa decat cea pregatita cu carne.

Daca vrei sa testezi si tu aceasta reteta apreciata in bucataria romaneasca, vezi cum se prepara.

Ingrediente:

- 1 kg ciuperci,
- 2 linguri unt,
- 2 linguri faina,
- sare, piper.

Zbarciogii sunt un soi de ciuperci care pot fi umpluti cu carne si alte ingrediente.

Iata o reteta gustoasa de zbarciogi umpluti.

Ingrediente:

- un kg zbarciogi,
- 400 g carne de miel sau de vitel,
- o felie de paine,
- o ceapa mica,
- un ou,
- sare, piper,
- 3 linguri de unt,
- ½ lingurita de faina,
- o ceasca zeama de carne sau apa,
- 3 linguri de smantana.

Mod de preparare:

O reteta ce poate fi preparata primavara in preajma Pastelui sunt sarmalele de miel cu frunze de stevie.

Iata cum se prepara:

Ingrediente:

- 500 grame foi de stevie sau de spanac,
- 750 grame carne macra,
- o felie de paine,
- 2 cepe,
- 2 linguri orez,
- 100 grame untura,
- sare, piper,
- marar tocat,
- o crenguta mica de cimbru,
- un ardei gras,
- 6 rosii sau 2 linguri de bulion,
- un litru bors,
- o ceasca de smantana sau iaurt.

Mod de preparare:

Daca ciulamaua clasica se prepara din carne de pasare si/sau ciuperci cu sos alb, in arta culinara exista si o reteta de ciulama cu cartofi.

Ingrediente:

- un kg cartofi,
- o lingura untura,
- 2 linguri faina,
- o lingura branza rasa,
- sare.

Mod de preparare:

Ciulamaua se poate prepara cu carne de pasare, dar si cu organe de vaca. Noi va sugeram ciulamaua cu rinichi de vita.

Ingrediente:

- un rinichi de vaca sau 2 rinichi de vitel,
- 2 linguri unt,
- o lingura faina,
- 2 cesti zeama de carne,
- sare, piper.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ciulamaua de vitel se obtine din zeama de carne, bucati de vitel si sos alb. In apa...
Adana Kebab este un kebab foarte renumit in Turcia si isi trage numele de la orasul Adana...